Băsescu, despre circumstanţele candidaturii sale: Sunt doar suspect într-un singur caz

Candidat din partea PMP pentru un mandat de senator, fostul preşedinte Băsescu aminteşte ca şi-a depus candidatura pornind de la premiza că nu are calitate de inculpat în niciun dosar şi a reamintit că orice om poate avea o plângere, căci mulţi "ticăloşi" fac denunţuri.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

În contextul discuţiilor despre "politicieni penali" - din ce în ce mai intense pe măsură ce se apropie alegerile - Traian Băsescu a precizat, joi, că nu are calitatea de inculpat în niciun dosar, ci doar de suspect într-unul singur caz şi că şi-a depus candidatura pentru prima poziţie la Senat plecând de la această premisă, relatează Agerpres.

"Vreau să vă spun un lucru ferm: cu tot ce s-a discutat în presă şi cu toate dosarele, nu am calitate de inculpat în niciun dosar, am calitatea de suspect într-un singur dosar, iar după ce mi-am dat declaraţia, procurorul nu a considerat că trebuie să-mi dea calitatea de inculpat", a declarat Băsescu la B1 Tv.

Fostul preşedinte a mai precizat că şi-a depus candidatura pentru prima poziţie la Senat, "plecând de la premisa că este un om care nu e inculpat în niciun dosar" şi a reamintit că orice om poate avea o reclamaţie sau o plângere şi i se deschide dosar penal.

"Jocul acesta cu învinuiţii, inculpaţii din ziua de astăzi este riscant pentru că orice om poate avea o reclamaţie, o plângere sau un denunţ şi i se deschide dosar penal, ori foarte mulţi ticăloşi ca să scape fac denunţuri, de prea puţine ori demne de luat în seamă", a adăugat Băsescu.

Nu în ultimul rând, Băsescu a mai opinat că actualul şef al statului "joacă o partitură catastrofală" pentru români prin faptul că împarte partidele în categorii, "partide curate" - respectiv PNL - şi "partide de penali sau alianţe de penali". De asemenea, liderul PMP a criticat acea parte din presă care "joacă această partitură" a partidelor de penali, partitură ce este catastrofală pentru români", a susţinut Băsescu.

De asemenea, liderul PMP a mai precizat că oricât ar încerca Iohannis să-l pună "în barca penalilor" el nu va tăcea, căci, este "un fost preşedinte care are responsabilitatea morală de a continua să urmărească procesele din societate."

Reamintim că în ultima vreme Băsescu şi Tăriceanu au lansat atacuri la adresa lui Iohannis, după ce acesta a anunţat ferm că nu va nominaliza un premier cu dosar penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne