Traian Băsescu îi preferă pe Geoană candidat PSD şi Iohannis de la PNL, la prezidenţiale

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică, la Realitatea TV că Mircea Geoană ar fi candidatul la prezidenţiale din partea PSD pentru care ar opta, menţionând totodată ca şi Klaus Iohannis ar fi "o soluţie pentru liberali".

Fiind întrebat care ar fi opţiunea sa pentru funcţia de preşedinte al ţării, dintre Victor Ponta, Mircea Geoană şi Sorin Oprescu, ca potenţiali candidaţi din partea PSD la prezidenţiale, Traian Băsescu a răspuns: „Dacă ar fi să optez pentru unul dintre ei, aş opta pentru Geoană, pentru că este un om care ştie jocul Americii, îl înţelege”.

În ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta, şeful statului a afirmat: „Nu are nicio treabă cu responsabilitatea pentru ţară, Geoană o are, cu credibilitatea externă, Geoană o are”.

„Între cei trei, opţiunea mea este Mircea Geoană, indiscutabil", a mai declarat Traian Băsescu.

În legătură cu Crin Antonescu, preşedintele a spus că acesta "este în aceeaşi găleată" cu Victor Ponta. "E partea unei lovituri de stat pe care nu o şterge nimeni cu buretele", a susţinut Băsescu, arătând că acesta a arătat lipsă de respect pentru "statul de drept", când a dorit să schimbe preşedintele din funcţie, doar pentru că nu mai avea aceeaşi susţinere în sondaje.

Dacă ar fi să aleagă între Crin Antonescu şi Victor Ponta, preşedintele Băsescu l-ar vota pe Crin Antonescu: "Până la urmă, scrâşnind din dinţi, îl votez pe Crin Antonescu".

Totuşi, şeful statului a afirmat că România are nevoie de un alt fel de partid, şi de alţi oameni, cum ar fi de exemplu Mihai Răzvan Ungureanu sau Elena Udrea.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne