Tomac: Am trecut prea uşor peste crimele comunismului. România trebuie să redeschidă aceste pagini de istorie

Cum poate înţelege noua generaţie ce a însemnat comunismul dacă noi nu discutăm, nu dezbatem şi nu ne amintim de cei care au sfârşit cumplit în chinuri şi neputinţa în faţa tiranilor care au semănat teroare şi moarte, se întreabă vineri preşedintele PMP, Eugen Tomac, care este de părere că România trebuie să redeschidă aceste pagini de istorie şi să ia unele măsuri pe care a întârziat să şi le asume.
Eugen Tomac (www.eugentomac.ro)
Andrei Pricopie
10.04.2015

Cum poate înţelege noua generaţie ce a însemnat comunismul dacă noi nu discutăm, nu dezbatem şi nu ne amintim de cei care au sfârşit cumplit în chinuri şi neputinţa în faţa tiranilor care au semănat teroare şi moarte, se întreabă preşedintele PMP, Eugen Tomac, care este de părere că România trebuie să redeschidă aceste pagini de istorie şi să ia unele măsuri pe care a întârziat să şi le asume.

Vă prezentăm mesajul postat vineri de Eugen Tomac pe contul său de Facebook:

"Ucraina, împinsă de un război deschis să ia măsuri concrete, a decis, zilele acestea, să interzică "orice formă de propagandă comunistă şi nazistă", printr-o Lege care condamnă "regimurile totalitare comunist şi nazist în Ucraina" şi interzice "orice formă de negare publică a caracterului lor criminal", precum şi '"reproducerea, difuzarea şi utilizarea publică a simbolurilor lor, cu excepţia cazurilor în care este vorba de obiective educative şi ştiinţifice sau de cimitire".

Lista elementelor interzise conţine drapelul şi imnul sovietic şi nazist, precum şi monumentele şi plăcile comemorative în onoarea responsabililor comunişti şi chiar numele de localităţi, străzi sau companii care fac referire la liderii comunişti, la activităţile Partidului Comunist sau chiar la revoluţia bolşevică din 1917.

Teroarea, ura, războiul lasă în urma foarte multă durere şi suferinţă. Societatea noastră a trecut, însă, prea uşor peste crimele comise în secolul trecut de un regim totalitar. Cum poate înţelege noua generaţie ce a însemnat comunismul sau nazismul, atât timp cât noi nu discutăm, nu dezbatem, nu ne amintim de oamenii care au avut de suferit. Sunt milioane de suflete care au sfârşit cumplit în chinuri şi neputinţa în faţa tiranilor care au semănat teroare şi moarte.

Lecţia trecutului deloc îndepărtată ne obligă să reflectăm profund la ceea ce s-a întâmplat şi să luăm atitudine. Cred că şi România trebuie să redeschidă aceste pagini şi să ia unele măsuri pe care a întârziat să şi le asume. Comisia parlamentară pentru adevăr privind masacrul de la Fântâna Albă va scrie o pagină de istorie în acest sens."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor