Scandalul "Magistraţilor acoperiţi". Lăzăroiu: Cei care au tolerat asta, inclusiv Băsescu, să-şi asume responsabilitatea

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

Scandalul ofiţerilor acoperiţi din magistratură a fost adus din nou în faţa opiniei publice de Traian Băsescu, context în care, fostul său consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, le cere celor care au fost conştienţi de acest lucru şi l-au tolerat, inclusiv celui care i-a fost cândva şef, să îşi asume responsabilitatea pentru încălcarea Constituţiei.

"Cea mai gravă afirmaţie mi se pare aceea că magistraţi din România sunt ofiţeri acoperiţi, deci controlaţi de servicii. Pentru că asta înseamnă că justiţia nu este şi nici nu a fost vreodată independentă, că biata Constituţie este şi a fost întotdeauna o cărticică fără nicio valoare şi că biata Constituţie nu este şi nu a fost apărată vreodată de nimeni în România", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Niciun magistrat nu poate fi ofiţer acoperit, conform Constituţiei, astfel că, în opinia fostului consilier prezidenţial, dacă există vreunul, înseamnă că nu are nicio valoare Constituţia, iar cei care ar fi trebuit să o apere nu au făcut-o, indiferent cum s-au numit ei şi ce funcţii au avut.

"Dacă sunt magistraţi acoperiţi ei nu sunt de ieri de azi, sunt de multă vreme şi dacă e aşa, concluziile sunt inevitabile. Preşedintele Traian Băsescu, ca şi foştii şefi SRI, ca şi membrii CCR, ca şi membrii CSM, cei de azi şi cei de altă dată au o responsabilitate. Să-şi asume responsabilitatea. Vorbim de 10 ani în care justiţia a fost plină de acoperiţi. Trebuie investigat dacă e adevărat şi traşi la răspundere toţi cei care au tolerat asta, toţi cei care erau obligaţi să apere Constituţia şi nu au făcut-o. Magistraţii care fuseseră acoperiţi şi deci erau şantajabili trebuiau scoşi din magistratură", a subliniat Sebastian Lăzăroiu.

Declaraţiile vehemente ale fostului ministru al Muncii vin la scurt timp după ce Traian Băsescu a denunţat, în cadrul unui interviu pentru postul B1 TV, problema ofiţerilor acoperiţi din Justiţie, despre care acesta susţine că, fiind pe deplin conştienţi că au încălcat Constituţia, sunt şantajabili, lucru ce le pune la îndoială onestitatea.

"Până în 2004, serviciile au considerat, ca şi acei procurori şi judecători, că pot să încalce Constituţia, care spune că magistraţii nu pot fi ofiţeri acoperiţi. Sunt unii care au fost. Aceşti oameni, de teama faptului că au încălcat Constituţia, teama pe care o are şi Ponta, că s-a făcut ofiţer acoperit când era procuror, aceşti oameni sunt şantajabili. Ştiţi care a fost motivul pentru care am dat ordin să se scoată dosarele fostei securităţi? Acele dosare erau utilizate faţă de unii. Ce faci Gigel? Dosarul, îţi aduci aminte? E la noi acum. De unii actuali din SRI.

Cei care au fost acoperiţi până în 2004, nu am o cifră, ei funcţionează şi în continuare. Aici iau declaraţia lui Maior de bună, pe mine nu m-a informat nimeni despre ofiţerii acoperiţi. Asta e o altă problemă, pentru că cel care l-a avut pe acoperitul din justiţie poate primi telefon chiar de la ofiţerul lui, cazul ăla se poate sau nu se poate? Că în cazul lui Ponta cu Megapower. Am dreptul să judec. Eu am atenţionat asupra acestor lucruri pentru ca sistemul trebuie să ştie că are nişte probleme care trebuie rezolvate din interiorul sistemului", a afirmat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne