Maia Sandu, după discuţii cu refugiaţi din Ucraina: Îndemnul R. Moldova este să fie restabilită pacea

Sunt mândră de cetăţenii R. Moldova care au oferit vecinilor o mână de ajutor la nevoie, a afirmat Maia Sandu.
Maia Sandu, întâlnire cu refugiaţi din Ucraina
Maia Sandu, întâlnire cu refugiaţi din Ucraina (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
27.02.2022

Suntem alături de oamenii Ucrainei. Mărturiile lor ne amintesc de importanţa păcii şi a restabilirii securităţii în regiune. Republica Moldova este o ţară neutră, paşnică şi îndemnul nostru pentru toţi este să restabilim pacea, a declarat Maia Sandu după ce a vizitat punctul de trecere a frontierei Otaci-Mohyliv-Podilsk şi Unguri-Bronniţya pentru a vedea cum se descurcă autorităţile cu fluxul în creştere al persoanelor care se refugiază în R. Moldova din Ucraina, fugind de război.

Şefa statului scrie pe pagina sa de socializare că a discutat la frontieră, pe partea ucraineană, cu cetăţenii ţării vecine care vor să intre în R. Moldova, pe care i-a asigurat că le suntem alături.

Preşedinta R. Moldova a mers şi la Călărăşeuca, unde este amplasat Centrul de triere pentru refugiaţii sosiţi din Ucraina, şi a discutat şi cu cele câteva femei cu copii cazate temporar acolo, în timp ce soţii lor au rămas în Ucraina, mobilizaţi la luptă.

„Femeile sunt speriate, nu ştiu ce va fi mai departe. Mi-au spus că ar vrea să se întoarcă la casele lor. Le-am asigurat că Republica Moldova le va oferi adăpost atât timp cât va fi necesar. Chiar astăzi, ele vor pleca în casa unei localnice, care a fost de acord să le primească”, a adăugat şefa statului, mulţumind angajaţilor de la Poliţia de frontieră şi Vamă, asistenţilor sociali şi autorităţilor locale din raion, voluntarilor pentru dăruirea şi profesionalismul de care dau dovadă în aceste zile, în condiţii dificile, cu regim intens şi fără odihnă.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că în aceste zile grele, este mândră de cetăţenii R. Moldova, care au dovedit solidaritate şi omenie şi au oferit vecinilor o mână de ajutor la nevoie. „Vă îndemn să rămânem în continuare uniţi, calmi şi vigilenţi. Acum siguranţa cetăţenilor este prioritatea noastră.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor