Dan Voiculescu nu i-ar cunoaşte pe oamenii de afaceri care l-au denunţat pentru şantaj

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Fondatorul PC Dan Voiculescu a mers din nou la sediul Poliţiei Ilfov sâmbătă dimineaţa, după ce a fost instituită măsura de cercetare sub control judiciar, impusă de DNA.

Acesta a etichetat noul dosar ca fiind "o făcătură".

„Doi denunţători au spus că mi-au dat mie bani pentru că i-am şantajat. E bine să ştie toată lumea: pe Nelu Iordache l-am cunoscut acum 20 de ani şi de atunci nu l-am mai văzut. Repet. Nu l-am mai văzut. Cum poţi să şantajezi un om dacă nu te întâlneşti cu el. Iar al doilea nu-l cunosc deloc. E o făcătură”, a spus Voiculescu.

Dan Voiculescu a precizat că luni merge la Curtea de Apel Bucureşti să dea declaraţii în dosarul ICA, iar marţi se va judeca la Tribunalul Bucureşti contestaţia la măsura controlului judiciar din noul dosar, judecătorii urmând să hotărască dacă menţin sau nu această măsură.

În ce priveşte solicitarea omului de afaceri de a muta procesul ICA la ÎCCJ, fondatorul PC a declarat că a cerut strămutarea dosarului pentru că e o foarte mare presiune pe Curtea de Apel Bucureşti.

Nu-l cunosc pe Bercea, pe fiul lui, pe neamul lui, pe mama lui. (...) Nu mă întâlnesc cu oameni care nu au calitatea să se întâlnească cu mine

La întrebarea cum comentează informaţia că ar fi implicat în scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondialu, Voiculescu a răspuns: "O prostie, că eu i-am dat lui Bercea un milion ca să îl dea nu ştiu cui. Nu-l cunosc pe Bercea, pe fiul lui, pe neamul lui, pe mama lui. (...) Nu mă întâlnesc cu oameni care nu au calitatea să se întâlnească cu mine".

Dan Voiculescu ar fi ameninţat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri - Octavian Creţu, Nicolae Palfi şi Nelu Iordache -, care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro. Dan Voiculescu a fost eliberat sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne