Antena 3 dă în judecată B1 TV

Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu. (www.danvoiculescu.ro)

Antena 3 a decis să acţioneze în instanţă postul de televiziune B1 TV şi pe directorul acestuia, Sorin Oancea, solicitând daune morale în valoare de 500.000 de euro, pentru "difuzare de informaţii neadevărate, interpretare inexactă a faptelor şi situaţiilor, precum şi acreditarea unor opinii fără suport factual drept fapte", informează televiziunea lui Dan Voiculescu.

"Postul de televiziune B1 TV a fost notificat anterior în nenumărate rânduri să înceteze faptele de lezare a drepturilor Antena 3 S.A. Aceste aspecte au fost însă ignorate, ba chiar a fost observată o acutizare a poziţionării demersurilor jurnalistice făcute împotriva Antena 3 S.A. în zona delictuală", afirmă Antena 3, într-un comunicat de presă citat de HotNews.

"Ca urmare a prejudiciilor morale majore cauzate prin încălcarea repetată a drepturilor de imagine în cadrul emisiunilor difuzate de postul de televiziune B1 TV, Antena 3 S.A. cere daune de 500.000 de euro", se mai arată în respectivul comunicat.

Vestea acţionării în instanţă a postului B1 vine pe fundalul noilor acuzaţii aduse de procurorii DNA lui Dan Voiculescu. Miercuri, procurorii anticorupţie au dispus începerea acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de patronul Grupului Intact, ca urmare a denunţului făcut de trei oameni de afaceri care l-au reclamat pe acesta pentru şantaj.

Patronul Antenelor este acuzat că a şantajat oameni de afaceri/administratori ai unor firme, cerându-le să încheie contracte de publicitate cu trustul său de presa, ameninţând că în caz contrar va declanşa "o agresivă campanie de discreditare".

B1 este televiziunea care a făcut dezvăluiri despre cele 2.600 de hectare de pământ deosebit de roditor pe care Dan Voiculescu l-a arendat de la stat deşi nu ar avea dreptul.

Ca urmare a prejudiciilor morale majore cauzate prin încălcarea repetată a drepturilor de imagine în cadrul emisiunilor difuzate de postul de televiziune B1 TV, Antena 3 S.A. cere daune de 500.000 de euro

Jurnalistul B1 TV Robert Turcescu dezvăluia recent că firmele lui Dan Voiculescu, a cărui televiziune a declanşat scandalul Nana, înfierând ca oneroasă cumpărarea de către fiica lui Băsescu a 300 de hectare de teren în respectiva comună, au arendat cele peste 2.500 de hectare de teren din 2001 "şi îl deţin şi astăzi în arendă/concesiune, deşi Agenţia Domeniilor Statului (ADS) are un proces deschis împotriva Grivco încă din 2010, proces prin care statul român cere acestei firme să plătească 1.229.282 de lei, adică aproximativ 250.000 de euro, pentru că a folosit fără titlu valabil, în perioada mai 2008-mai 2009, suprafaţă de 2.600 de hectare teren agricol administrat de ICITID”.

Totodată, Turcescu scria că acest caz are şi „încrengături politice”, fiind implicaţi Daniel Constantin şi Ilie Sârbu. De altfel, Daniel Constantin a afirmat în declaraţiile de avere că are datorii la Dan Voiculescu de aproximativ 300.000 de euro, arată jurnalistul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne