The Lancet îşi pune lumea în cap după ce descrie femeile drept "corpuri cu vagin"

ADN (Epoch Times)
A.P.
27.09.2021

Pe vremuri, prestigioasa revistă medicală britanică The Lancet a fost acuzată de dezumanizarea femeilor, după ce a folosit expresia „corpuri cu vagin” pentru a descrie persoanele de sex feminin.

Vineri, The Lancet a publicat coperta ultimei ediţii a revistei pe reţelele de socializare cu un extras dintr-un articol intitulat „Cicluri menstruale”, în care se spunea: „Din punct de vedere istoric, anatomia şi fiziologia corpurilor cu vagin au fost neglijate”.

Articolul în sine, care a fost publicat pe 1 septembrie, se referă la femei folosind cuvântul tradiţional de patru ori şi expresia „corpuri cu vagin” o dată, însă postarea a generat critici pe scară largă pentru că a adoptat limbajul stângii radicale şi renunţarea la expresiile ştiinţifice.

Unii profesionişti din domeniul medical şi academicieni din Marea Britanie au sugerat că nu vor mai lucra cu jurnalul, ca urmare a acestui incident. Profesorul David Curtis, un psihiatru pensionar şi profesor onorific de genetică la University College London, a scris: „Tocmai am scris revistei The Lancet să mă scoată de pe lista lor de recenzori, să îmi anuleze abonamentul şi să nu mă mai contacteze niciodată cu privire la ceva”. „Este un limbaj absolut impardonabil pentru referinţa la femei şi fete”, a spus el.

Dr. Madeleine Ni Dhálaigh a afirmat: „Numirea femeilor 'corpuri cu vagin' este o nouă cădere, care urmează punctajul woke. Poţi fi cuprinzător fără să fii abuziv şi să jigneşti".

„Cum îndrăzneşti să ne dezumanizezi făcând o afirmaţie de acest gen?”

Alţii au acuzat The Lancet de ipocrizie, menţionând o postare din 20 septembrie, în care se discuta despre pericolele cu care se confruntă „10 milioane de bărbaţi” din cauza cancerului de prostată.

„Având în vedere, după cum subliniază răspunsurile, că The Lancet a publicat recent lucrări despre prostate şi se referă la bărbaţi, nu cred că decizia de a folosi 'corpuri cu vagin' este o încercare de limbaj cuprinzător”, a spus dr. Katie Paddock, lector în psihologia educaţiei la Manchester Metropolitan University.

Grupul feminist Women Make Glasgow a emis o plângere formală cu privire la „sintagma sexistă dezumanizantă şi directă”, scriind: „Când femeile sunt revoltate de faptul că sunt reduse la un vagin, ridici din umeri, mormăi 'incluziune' în timp ce te îndepărtezi, apoi faci exact acelaşi lucru cu expresia asta ciudată. NEGLIJAŢI criticile noastre şi ignoraţi furia noastră”.

Recent, au existat atacuri din ce în ce mai mari asupra limbajului folosit la adresa femeilor în Marea Britanie de către sectorul medical.

De exemplu, în februarie, Spitalele Universităţii din Brighton şi Sussex (BSHU) ale Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) au anunţat că moaşele ar trebui să folosească un limbaj precum „femeile şi oamenii însărcinaţi”, „alăptarea la sân şi la piept”, „mamele şi părinţii de naştere”, pentru a fi mai cuprinzător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor