Teodor Atanasiu: Ponta foloseşte un atac sub centură la adresa lui Iohannis pentru că e disperat

Andrei Pricopie
05.08.2014

alte articole

Theodor Atanasiu
Theodor Atanasiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
05.08.2014

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu l-a acuzat marţi pe premierul Victor Ponta că foloseşte „un atac sub centură” la adresa posibilului prezidenţiabil al alianţei PNL-PDL, Klaus Iohannis, pentru că este „disperat”, referindu-se la declaraţiile privind religia făcute recent de liderul PSD, relatează rfi.ro.

"Victor Ponta este disperat pentru faptul că are un contracandidat redutabil, pe care nu ştie cum să-l învingă. E foarte greu pentru Victor Ponta, premier în funcţie, să vorbească despre ce a făcut şi va face în calitate de preşedinte al României, e mai uşor pentru el să atace contracandidatul. Nu are nici instrumente de atac şi nici ce ataca la contracandidatul lui şi atunci foloseşte un atac sub centură. Sunt lucruri cu care nu te joci într-o Europa democratică, cu etnia omului, cu religia omului, cu sexul şi aşa mai departe. Am luptat sute de ani, omenirea a luptat sute de ani ca să treacă peste aceste lucruri, ca să nu mai avem astfel de concepte, şi când te trezeşti la vârful unui stat european democratic cu astfel de concepte este foarte grav".

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută, la evenimentul de lansare a candidaturii sale la prezidenţiale, că nu îşi doreşte să fie acuzat de nimeni că este român sau ortodox în ţara sa, aluzie la posibilul său contracandidat, liberalul Klaus Iohannis.

"Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru", a precizat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Victor Ponta este disperat pentru faptul că are un contracandidat redutabil

Afirmaţiile lui Ponta au fost sancţionate şi de purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, care este de părere că aluziile făcute de premierul Victor Ponta cu privire la etnia şi religia lui Iohannis, pe care le-a catalogat drept malformaţii politice, vor avea un efect contrar celui scontat de echipa preşedintelui PSD şi se vor întoarce împotriva lui ca un bumerang.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor