Telverde şi platformă online anti-fraudare alegeri, puse la dispoziţia cetăţenilor

Sectii de votare
Sectii de votare (youtube.com)

Expert Forum, în parteneriat cu Funky Citizens, va organiza un centru de informare şi asistenţă electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

"Vom pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi platforma www.votcorect.ro şi numărul de telefon Telverde 0800 080 200, prin intermediul cărora vom răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votului şi vom oferi asistenţă pentru sesizarea neregulilor", a anunţat Expert Forum, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Platforma www.votcorect.ro conţine un formular prin care orice cetăţean poate sesiza nereguli din campania electorală sau din ziua votului. Fiecare dintre sesizările transmise va fi atent analizată, iar specialiştii vor răspunde şi vor acordă asistenţă, unde este cazul.

Platforma va include şi o secţiune cu răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, proceduri legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor.

În ceea ce priveşte Telefonul Telverde, acesta va funcţiona în zilele de 10 şi 11 decembrie 2016. Pe 10 decembrie, programul de funcţionare este 13.00 – 19.00, iar pe 11 decembrie între orele 6.00 – 22.00. Apelurile sunt gratuite din reţelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS şi UPC. Alegătorii din străinătate pot suna la 40212039020, număr taxabil conform tarifelor practicate de reţeaua telefonică a utilizatorului.

"În ziua alegerilor vom publica mai multe comunicate de presă pe paginile web expertforum.ro şi votcorect.ro, care vor include principalele probleme identificate şi sesizate de alegători şi observatori.

Până acum, EFOR a acreditat peste 500 de observatori, dintre care aproape 50 în străinătate, la care se adaugă alte câteva sute acreditaţi de organizaţiile partenere din campania FiecareVot - www.fiecarevot.ro", mai anunţă autorii iniţiativei.