Ministerul de Externe al R. Moldova: Intrarea persoanelor pe teritoriul Ucrainei şi Ungariei restricţionată temporar

Două autocare cu moldoveni au fost blocate la graniţa Austriei cu Ungaria din cauza restricţiilor de circulaţie, iar Guvernul de la Chişinău urmează să organizeze o cursă charter la Viena pentru a repatria pasagerii.
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău (facebook.com/MAEIE)

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a atenţionat cetăţenii Republicii Moldova privind decizia autorităţilor ucrainene de a restricţiona temporar intrarea persoanelor pe teritoriul Ucrainei, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei cu virusul Wuhan.

Astfel, în următoarele două săptămâni începând cu 16 martie 2020, ora 00.01 (ora Kiev), nu se va efectua trecerea frontierei de stat la intrarea în Ucraina, inclusiv la tranzit, a cetăţenilor străini şi a persoanelor apatride.

Restricţia nu se va referi la cetăţenii străini şi persoanele apatride din categoriile colaboratorilor misiunilor diplomatice străine, oficiilor consulare şi reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale acreditate în Ucraina, precum şi membrii familiilor lor şi a persoanelor care deţin permis de şedere permanent sau temporar în Ucraina.

Ambasada R. Moldova la Budapesta a anunţat cetăţenii moldoveni care călătoresc peste hotare, în special în zonele afectate de răspândirea virusului Wuhan asupra faptului că Ungaria aplică măsuri restrictive de călătorie, manifestate prin interzicerea accesului de intrare şi tranzitare a teritoriului ungar pentru persoanele care vin din zonele cu risc sporit (Italia, China, Coreea de Sud, Iran) iar acest fapt ar putea avea drept urmare blocarea cetăţenilor în anumite state.

Cetăţenii Republicii Moldova sunt îndemnaţi să evite călătoriile în zonele afectate de virusul Wuhan şi să se informeze cu privire la măsurile dispuse de autorităţile statelor de tranzit/destinaţie în contextul limitării răspândirii infecţiei.

Premierul Ion Chicu a anunţat, duminică, faptul că două autocare cu moldoveni au fost blocate la graniţa Austriei cu Ungaria din cauza restricţiilor de circulaţie, iar Guvernul va organiza o cursă charter la Viena pentru a repatria pasagerii. Totodată, acesta a ameninţat cu sancţiuni companiile de transport auto de pasageri care nu respectă restricţiile de circulaţie, reamintind tuturor că au intrat în vigoare pedepse mai aspre pentru cei care încalcă măsurile antiepidemice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe