Marius Oprea sare în barca lui Tăriceanu. „Băsescu, un marinar a cărui cârmă a fost întotdeauna în derivă”

Istoricul Marius Oprea şi-a dat demisia din PNL şi a optat pentru un transfer în partidul lui Tăriceanu, ALDE.
Marius Oprea
Marius Oprea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Convins că PNL este un partid aflat într-o derivă totală, nu mai reprezintă viitorul liberalismului şi va avea soarta PNŢCD-ului, Marius Oprea - 'Vânătorul de securişti' - s-a reorientat spre ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

În viziunea lui Marius Oprea, PNL "a pus mâna pe hârleţ şi-şi sapă propria groapă" după fuziunea cu PDL, iar în viitor vom asista la disoluţia sa ca formaţiune, astfel că ALDE reprezintă "singura soluţie de salvare a liberalismului"

"Cred şi ştiu că şansa ALDE este una importantă, cred în şansa preşedintelui nostru Tăriceanu de a reveni în funcţia de prim-ministru al României. Mergând pe stradă şi discutând cu oamenii, majoritatea au cuvinte de apreciere pentru ceea ce s-a petrecut în anii guvernării Tăriceanu. (…) Ceea ce s-a realizat în vremea guverării Tăriceanu a fost, dacă vă aduceţi bine aminte, distrus pas cu pas de Guvernul Boc condus practic de preşedintele Traian Băsescu, un preşedinte de tristă amintire.

România a avut neşansa să aibă la conducere vreme de două decenii mai întâi un activist de partid reformat, dar nu reformator, aşa cum a fost Ion Iliescu şi mai apoi un marinar a cărui cârmă a fost întotdeauna în derivă.

Vă aduceţi aminte că vreme de 10 ani am avut parte numai de scandaluri politice, de atacuri care au căutat să submineze actul de guvernare. Cu toate acestea îl admir pe domnul Tăriceanu pentru că a ştiut întotdeauna să-şi păstreze calmul într-o relaţie destul de dificilă între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni", a declarat Marius Oprea.

Preşedintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului a explicat că a avut şi are o relaţie cu Tăriceanu, "ne leagă dacă vreţi şi o strânsă prietenie, aşa că mi s-a părut absolut firesc să am iniţiativa de a mă înscrie în ALDE".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne