ALDE pune din nou tunurile pe Guvernul Cioloş

Partidul condus de echipa Tăriceanu - Constantin ameninţă Guvernul Cioloş cu o nouă moţiune simplă, de data aceasta pe tema fondurilor europene.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dacă până în primele zile din luna mai Guvernul Cioloş nu va lansa măsurile privind accesarea fondurilor europene din programarea 2014 — 2020, ALDE va depune o moţiune simplă pentru a sancţiona acţiunea deficitară a Executivul în acest domeniu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Parlamentului, copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

"Suntem extrem de îngrijoraţi, suntem în data de 18 aprilie şi nici până astăzi nu există nici măcar o măsură din fondurile europene din programarea 2014 — 2020 care să fie deschisă. Reamintesc că cea mai mare parte a creşterii economice din 2016 a fost pusă la începutul mandatului de guvernare pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene. S-a propus atunci ca 43% din investiţiile publice a se face din fonduri europene.

Este responsabilitatea Guvernului să vină în faţa Parlamentului cât mai rapid cu putinţă, astfel încât să prezinte anumite termene la care vor fi lansate măsurile cu finanţare din fonduri europene.

Facem aşadar un apel către prim-ministru şi, dacă până în primele zile din luna mai nu se vor lansa măsurile, dacă nu se va lua o măsură la Ministerul Fondurilor Europene, ALDE ş-a propus să vină la nivelul Parlamentului cu o moţiune simplă prin care să sancţioneze acţiunea deficitară pe care o are Guvernul în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene", a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

În opinia liderului ALDE, noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, ar fi fost mai potrivit să preia portofoliul fondurilor europene.

"Rămân la părerea că era mult mai bun pentru Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde vedem că România, din păcate, pe zi ce trece, are o problemă din ce în ce mai mare", a adăugat Daniel Constantin

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne