Cum explică Tăriceanu fentatul cozii de la permise: Oamenii importanţi au lucruri mai bune de făcut

Cum explică al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, faptul că a sărit peste o codă gigantică şi a intrat pe uşa din dos pentru a-şi reînnoi permisul de conducere? Simplu. Oamenii cu funcţii importante în stat au treburi mai bune de făcut decât să stea la coadă.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderii ţării trebuie să se dedice în principal problemelor societăţii şi comunităţilor şi nu statului la coadă, s-a apărat, marţi seară, la Antena 3, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, la scurt timp după ce s-a ales cu o plângere penală pe numele său pentru că a ocolit o coadă de o mie de persoane şi a intrat pe uşa din dos în sediul DRPCIV, pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire.

"Nu înţeleg de ce eliberarea permisului meu de conducere ajunge să fie o problemă de DNA. Nu îmi imaginez că o să fiu în asentimentul tuturor. Există în orice stat câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte într-un fel statul şi să se dedice în principal problemelor societăţii şi comunităţilor. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă.

Sigur că există şi posibilitatea să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv în toate ţările pentru cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc din punct de vedere legal anumite pârghii prin care li se permite să îşi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai (la coadă - n.r.). Până la urmă nu e nimic înjositor, dar e o problemă de gestiune a timpului", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Liderul ALDE a explicat că a vorbit cu cei de la permise să meargă înainte de începerea programului ca să nu facă "un gest ostentativ de a trece prin faţă".

"Lucrurile acestea întotdeauna încerc să le gestionez cât mai discret posibil. Ca preşedinte al Senatului am dreptul la maşină cu antemergător, SPP, cu Poliţie, şi aşa mai departe. Nu ştiu dacă am folosit vreodată antemergător cu maşină de Poliţie pentru că nu vreau să-i deranjez pe ceilalţi participanţi la trafic. Ţin cont că sunt anumite sensibilităţi care trebuie menajate, mai ales într-o perioadă de lipsuri şi nemulţumiri ale populaţiei.

Nu sunt un om care să facă exces de atributele şi pârghiile pe care le are cineva în calitate de preşedinte al Senatului. Mă duc singur să-mi fac cumpărăturile pentru gospodărie, dar, nu ascund, dacă am o deplasare de făcut, sigur, se ocupă cabinetul, se ocupă SPP să facă rezervarea biletelor, să nu stau la coadă. (...) În ultimii ani aţi auzit vreun prim-ministru, preşedinte.... Nu îmi imaginez că nu li s-a întâmplat să le expire paşaportul, cartea de identitate, permisul de conducere. Aţi văzut pe cineva de la un anumit nivel stând la coadă? Nu", a precizat Tăriceanu.

În opinia şefului Senatului, ceea ce se întâmplă în momentul de faţă este o campanie bine dirijată care are următorul scop: nu mai discutăm nimic de Guvernul tehnocrat, de greşelile pe care le fac, de toate neajunsurile care sunt din momentul de faţă, mult mai importante decât cum şi-a preschimbat el carnetul.

"La noi se întâmplă frecvent această manevră de deturnare atenţiei de la problemele principale", a concluzionat preşedintele ALDE.

Reamintim că, vineri seară, pe masa DNA a aterizat un denunţ formulat de avocata Elenina Nicuţ care îl acuză pe Tăriceanu de infracţiunea de folosire a influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

"Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţă şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intră în clădirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul", se arată în denunţul formulat de avocatul Elenina Nicuţ din Baroul Bucureşti.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat, joi dimineaţă, de News.ro când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la DRPCIV şi intrând pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne