25.000 de români sar în apărarea Cameliei Roiu - doctoriţa care a avut curajul să înfrunte Sistemul

Oamenii care spun adevărul sunt atât de rari, încât merită încurajaţi şi susţinuţi, scrie un semnatar al petiţiei prin care se cere protejarea doctoriţei Camelia Roiu, cea care a filmat pacientul infectat cu viermi de la Spitalul de Arşi, caz ce a revoltat o ţară întreagă.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Peste 25.000 de români au semnat petiţia prin care se cere protejarea Cameliei Roiu, doctoriţa de la Spitalul de Arşi care a avut curajul să filmeze şi să prezinte presei înregistrări video cu un pacient mâncat de viu de larve.

Ulterior difuzării înregistrărilor, medicul i-a atras atenţia ministrului Sănătăţii că după ce a dezvăluit gravele nereguli din spital - din cauza cărora suferă pacienţii - este expusă unor presiuni puternice la locul de muncă.

Camelia Roiu are 47 de ani şi este medic anestezist de 16 ani la Spitalul de Arşi din Capitală.

"Doamna doctor Camelia Roiu, cea care a oferit presei imaginile şocante de la Spitalul de Arşi din Capitală, în care rănile unui pacient, decedat ulterior, erau pline de viermi, are acum nevoie de ajutorul nostru! După dezvăluirile făcute, Camelia Roiu a declarat că a fost convocată în două comisii de disciplină, este împiedicată să îşi facă meseria, a fost insultată de un şef, a fost ameninţată, iar chirurgii cu care lucrează au fost somaţi să nu mai lucreze cu aceasta.

În încheierea unei postări recente de pe Facebook, doamna doctor Camelia Roiu îi transmitea Ministrului Sănătăţii: "e păcat că nu ne-aţi protejat, pe toţi cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puţini şi atât de singuri. Eu m-am simţit sacrificată, exact ca în faţa unui pluton de execuţie. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în ţară sau nu… Încă mă mai întreb…(…) Domnule ministru, aţi avut o şansă istorică pe care tocmai aţi ratat-o! Sau poate că încă nu…".

Există în România Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecţie persoanelor care au sesizat încălcări ale legii în instituţiile publice. Neprotejarea persoanelor care sesizează încălcări ale legii transmite un mesaj clar: şi anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecinţe de suportat. Protejarea acestor persoane este esenţială în combaterea corupţiei din România!", se arată în documentul citat.

Semnatarii petiţiei solicită autorităţilor protejarea doctoriţei Camelia Roiu, precum şi protejarea tuturor persoanelor care se regăsesc în situaţia acesteia.

"Nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă. Nu ezitaţi să semnaţi şi să distribuiţi petiţia. Înregistrarea video (şocantă, atenţie!) este disponibilă aici", se mai precizează în textul petiţiei, care a strâns deja peste 2.700 de comentarii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne