Tabăra opoziţiei din Moscova, desfiinţată de poliţie (revista presei)

Poliţia rusă a lichidat tabăra opoziţiei instalată în centrul Moscovei pe data de 9 mai, reţinând 23 de persoane în stare de ebrietate, scrie Vedomosti în ediţia de miercuri.
Tabăra opoziţiei ruse instalată în centrul Moscovei în zona Cistîe prudî (Heleşteiele curate), 15 mai 2012. (NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
16.05.2012

Poliţia rusă a lichidat tabăra opoziţiei instalată în centrul Moscovei pe data de 9 mai, reţinând 23 de persoane în stare de ebrietate, scrie Vedomosti în ediţia de miercuri.

Trupele speciale ale poliţiei OMON au descins în tabără miercuri dimineaţă, la ora locală 05,30, 'pentru a aplica decizia Tribunalului Basmanîi', deşi în ajun instanţa le-a cerut protestatarilor să părăsească zona Cistîe prudî (Heleşteiele curate) până la ora 12,00.

'I-am rugat pe participanţii acestui eveniment să părăsească teritoriul pentru desfăşurarea unor lucrări de amenajare. Totul a decurs paşnic, fără împotrivire fizică activă, cei mai mulţi au arătat înţelegere', a declarat adjunctul Direcţiei de poliţie, Iuri Zdorenko. Manifestanţilor li s-au dat cinci minute pentru a-şi strânge lucrurile, după care au fost înghesuiţi spre metrou.

Potrivit Gazeta, opozanţii au decis să-şi mute tabăra în scuarul din faţa 'Înălţimii lui Stalin' (una din cele şapte clădiri din Moscova cu o arhitectură similară, construite în perioada lui Stalin - n.r.) de la staţia de metrou Barikadnaia. 'Vom rămâne aici, iar dacă ne vor alunga, vom merge mai departe', a spus unul dintre opozanţi.

Transnistria se integrează în Ucraina, titrează Nezavisimaia Gazeta, precizând că locuitorii regiunii separatiste a Republicii Moldova ar putea fi invitaţi să voteze la alegerile parlamentare de la Kiev. Liderul fracţiunii comuniste din Rada Supremă (legislativul ucrainean), Piotr Simonenko, a propus implicarea Transnistriei la scrutinul din toamnă. El a afirmat că Rada va înfiinţa o comisie pentru Transnistria.

În 20 de ani de mediere la negocierile dintre Chişinău şi Tiraspol, acesta este primul pas politic făcut de Ucraina înspre această regiune locuită de 150 de mii de cetăţeni ai săi, afirmă publicaţia rusă. Politologul ucrainean Serghei Tolstov este de părere că măsura ar fi impulsionată de autorităţile de la Chişinău, care 'duc ţara spre unirea cu România'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor