Sute de persoane arestate după capturarea unei secţii de poliţie în Armenia

Autorităţile armene au arestat aproximativ 20 de persoane în capitala Erevan după ce un grup de bărbaţi înarmaţi au atacat sediul unei secţii de poliţie şi au luat câţiva ostatici.
Poliţiştii blochează o stradă dupa ce un grup de bărbaţi înarmaţi a ocupat o secţie de poliţie în Erevan, Armenia, 17 iulie 2016.
Poliţiştii blochează o stradă dupa ce un grup de bărbaţi înarmaţi a ocupat o secţie de poliţie în Erevan, Armenia, 17 iulie 2016. (Captură Foto)

Bărbaţii înarmaţi, care aparţineau unui grup din opoziţie, au năvălit în secţia de poliţie a districtului Erebuni din capitala armeană în zorii zilei de duminică şi au început să schimbe focuri cu ofiţerii de poliţie.

Un ofiţer de poliţie a fost ucis şi alţii doi au fost răniţi în cadrul atacului. Atacatorii au luat de asemenea câţiva ostatici, conform serviciului armean de securitate naţională.

Mass media locală a precizat că politia investighează posibila legătură a celor arestaţi cu bărbaţii înarmaţi şi grupul de opoziţie.

Grupul de bărbaţi înarmaţi aparent a luat ostatici şapte ofiţeri de poliţie, inclusiv adjunctul şefului poliţiei armene, general maiorul Vardan Egiazaryan şi adjunctul şefului poliţiei din Erevan, colonelul Valeri Osipyan.

Atacatorii au declarat că cer demisia preşedintelui Serzh Sargsyan şi eliberarea liderului opoziţiei Zhirair Sefilyan.

Sefilyan a fost arestat luna trecută pentru presupusă posesie de arme de foc. Liderul opoziţiei a fost acuzat în trecut de organizarea unei răsturnări violente a guvernului armean.

Zhirair Sefilyan, un etnic armean care s-a născut în Liban şi a lupta în timpul războiului civil libanez din anii 1980, a servit mai multe sentinţe de închisoare începând cu 2006 pentru tentativa de răsturnare a guvernului.

Totuşi, autorităţile armene au respins cererile grupului de atacatori, conform RFE/RL. În acelaşi timp, oficialii securităţii naţionale au avertizat grupul că trebuie să se predea în mâinile forţelor de securitate pentru a pune capăt impasului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe