Susan Sarandon crede că Hillary Clinton ar fi fost foarte "periculoasă" ca preşedinte
alte articole
La un an de la alegerile prezidenţiale în urma cărora Donald Trump a devenit noul preşedinte al Statelor Unite, actriţa Susan Sarandon, în vârstă de 71 ani, relatează că este încă acuzată şi criticată pentru că nu a sprijinit-o pe Hillary Clinton. Actriţa a fost una dintre puţinele figuri publice care nu au acceptat politica candidatei democrate. "Este foarte periculoasă. Dacă ea ar fi fost preşedinte, acum am fi continuat să fim divizaţi sau am fi fost în război", a comentat Sarandon într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian.
Sarandon, care era în favoarea lui Bernie Sanders – rivalul lui Hillary Clinton în primarele Partidului Democrat – în alegerile prezidenţiale din SUA a votat pentru candidatul Partidului Verde, Jill Stein.
De atunci, toţi moderaţii sunt împotriva lui Susan Sarandon, până la punctul în care, spune actriţa, a trebuit să schimbe numărul de telefon, deoarece oameni identificaţi ca fiind „trolii lui Hillary“ i-au trimis mesaje de ameninţare. "Am primit mesaje foarte urâte cum ar fi: "Sperăm să fii violată, şi alte lucruri de acest gen", explică aceasta.
În 2001, Sarandon a sprijinit candidatura lui Hillary Clinton pentru Senat, dar relaţia lor s-a răcit un an mai târziu, când democrata a sprijinit rezoluţia pentru războiul din Irak, care a fost votată sub mandatul preşedintelui George W. Bush. De atunci, s-a opus politicii pe care soţia lui Bill Clinton a demonstrat-o chiar ca secretar de stat. "Unii dintre prietenii mei homosexuali au regretat că Hillary a pierdut alegerile şi le-am spus:" Nu este autentică. A fost teribilă cu homosexualii mult timp. Este o oportunistă", mărturiseşte starul de la Hollywood publicaţiei britanice.
Sarandon, care a susţinut întotdeauna că nu trebuie să fii aleasă ca preşedinte numai pentru că eşti femeie, ci trebuie să fii şi potrivită pentru acest rol, în acest interviu a avut de spus câteva cuvinte şi împotriva lui Barack Obama şi a politicii sale de deportare a imigranţilor. "A deportat mai mulţi oameni decât au fost vreodată deportaţi. Nu înţeleg cum a obţinut Premiul Nobel pentru Pace. Cred că a fost foarte importantă prezenţa unei familii de negri la Casa Albă şi cred că unele dintre lucrurile pe care le-a făcut au fost bune, cum ar fi politica de sănătate, dar nu întotdeauna a nimerit-o”, spune actriţa, câştigătoare a premiului Oscar pentru filmul Dead Man Walking (Culoarul morţii ), în 1995.
În timpul interviului, Susan Sarandon, care s-a declarat întotdeauna feministă, s-a referit şi la scandalul sexual în care este implicat Hollywoodul în cazul lui Harvey Weinstein. "Au existat femei care au spus nu, dar problema este moralitatea cu care Hollywoodul aborda subiectul", notează actiţa, cu privire la un subiect cunoscut de ani de zile în industria cinematografiei. Sarandon admite, de asemenea, că a fost pusă în faţa unor propuneri indecente, dar că a fost mereu norocoasă şi determinarea ei nu a fost niciodată pusă la încercare. "Pur şi simplu am spus nu, într-un mod mai stângaci sau prost, dar oamenii nu au insistat. Nimeni nu a apărut în camera mea. Nu m-au maltratat, nu m-au împins, nu m-au atacat. M-au invitat şi în mod simplu am respins invitaţia", dezvăluie actriţa, care afirmă că nu s-a simţit niciodată ofensată pentru că nu a fost niciodată pusă într-o situaţie dificilă.
Mai multe informaţii aici.