Surpriză: guvernatorul fidel Chinei nu candidează la viitoarele alegeri din Hong Kong

De la retrocedarea către China, şeful guvernului din Hong Kong nu mai este ales de către cetăţeni, ci numit de o Comisie, având în spate un organism controlat de Beijing.
Leung Chun Ying
 
Leung Chun Ying   (STR/AFP/Getty Images - Epoch Times Germania)

Vineri Leung Chun Ying, şeful guvernului din Hong Kong declara, în mod surprinzător, că nu va mai candida pentru următorul mandat.

Oficial, decizia a fost luată din motive personale, a spus Leung la o conferinţă de presă. Există zvonuri, conform cărora, fiica sa ar fi deja de o lună în spital. “Trebuie să-mi iau în consideraţie responsabilitatea de tată şi soţ”, a spus Leung.

Leung a anunţat că nu va mai candida nici pentru viitoarele alegeri de primar, din lipsa sprijinului din partea Beijing-ului.

Leung Chun Ying este considerat o marionetă a regimului comunist de la Beijing, responsabil pentru implementarea unor măsuri care au subminat democraţia oraşului asiatic, predată în condiţii bune de către Marea Britanie Chinei.

Mai important, Leung Chun Ying este victima indirectă a vânătorii de vrăjitoare pornită de actualul lider chinez Xi Jinping după ce a ajuns preşedintele Chinei şi liderul Partidului Comunist Chinez. La scurt timp după ascensiunea la putere, Xi Jinping s-a văzut ţinta unor lovituri dure din partea unui nucleu obscur din Partidul Comunist, numit banda de la Shanghai coagulat prin corupţie în jurul fostului dictator comunist chinez Jiang Zemin.

După cel puţin două lovituri de stat eşuate, organizate de banda de la Shanghai împotriva lui Xi Jinping, acesta a început o luptă politică pe viaţă şi pe moarte cu organizaţia obscură, printr-o campanie de epurare politică împotriva greilor din Partid.

Campania, care în final îl vizează pe Jiang Zemin, a făcut victime grele, considerate în trecut de neatins - Zhou Yongkang, fostul ţar al Securităţii chineze, numărul 1, 2,şi 3 al Biroului 610 - Gestapoul chinez însărcinat cu eliminarea practicanţilor Falun Gong - dar şi generali aflaţi la conducerea armatei şi potentaţi din Partid, industria petrolieră, etc.

Jiang Zemin, dar şi numeroşi membri ai bandei din Shanghai, sunt principalii vinovaţi pentru începerea persecuţiei împotriva mişcării Falun Gong, pe care Partidul Comunist a dorit-o eradicată în 1999 şi care durează de peste 1 ani. Măsurile luate de Jiang Zemin pentru eliminarea totală - inclusiv fizică - a practicanţilor Falun Gong au eşuat, după 17 de crime în masă, bazate pe criterii de credinţă.

Leung Chun Ying este cunoscut pentru relaţiile sale cu banda din Shanghai, şi din acest motiv este considerat o ţintă primară a campaniei de epurare a lui X Jinping în Hong Kong, acesta fiind foarte probabil motivul real al retragerii sale.