SUA şi China ajung la un “consens” pentru a reduce deficitul comercial

După două zile de negocieri, Washingtonul şi Beijingul au fost de acord cu unele măsuri de reducere “în mod substanţial” a deficitului comercial al SUA cu China. Acordul prevede ca regimul de la Beijing să înceapă să cumpere produse americane.
Dolari americani şi yuani chinezi.
Dolari americani şi yuani chinezi. (Captură Foto)

SUA şi China au anunţat sâmbătă că Beijingul va mări în mod “semnificativ” cantitatea produselor americane pe care le vor cumpăra, pentru a reduce deficitul comercial al Washingtonului cu China, potrivit Deutsche Welle.

SUA urmăreşte reducerea deficitului său cu 200 miliarde de dolari până în 2020, în condiţiile în care acest deficit este în prezent de 375 miliarde de dolari. Preşedintele american Donald Trump s-a plâns deseori de acest lucru.

“S-a ajuns la un consens în privinţa luării de măsuri eficiente pentru a reduce substanţial deficitul comercial al SUA în schimbul de mărfuri cu China”, se arată într-o declaraţie publicată de cele două părţi. “Pentru a acoperi cererea tot mai mare de consum în China şi pentru a acoperi necesitatea unei dezvoltări economice de mare calitate, China va mări în mod semnificativ achiziţiile de produse şi servicii americane”.

Declaraţia bilaterală, care nu a oferit niciun detaliu specific şi niciun obiectiv numeric, a mai precizat că unele detalii vor fi stabilite în discuţiile suplimentare care vor avea loc la Beijing. Declaraţia a precizat că cele două părţi au convenit să “crească semnificativ” exporturile agricole şi energetice americane.

Cele mai mari două economii ale lumii au lansat discuţiile comerciale în urmă cu câteva săptămâni cu scopul de a reduce tensiunle comerciale ce durează de luni de zile. Trump a declanşat o serie de măsuri reciproce ameninţând că va aplica tarife în valoare de 150 miliarde de dolari pentru produse chineze, iar China, la rândul ei, a anunţat tarife împotriva produselor americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe