Stenograme Duicu-Zgonea. „Baronul” de Mehedinţi avea influenţă la cel mai înalt nivel

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Din stenogramele publicate marţi de hotnews.ro reiese că, în februarie 2013, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, aflat în arest preventiv în dosarul în care este acuzat că a făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului Victor Ponta, îl ruga pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, "să nu se bage" în schimbarea unui şef de vamă.

Adrian Duicu, zis şi „Gioni Gazolină”, se pare că avea influenţă la cel mai înalt nivel, lucru care se reflectă din discuţia sa cu Valeriu Zgonea, al treilea om în stat. Vă prezentăm discuţia din data de 20.02.2013 dintre Zgonea şi Duicu:

Duicu Ioan-Adrian: Domn' preşedinte, să trăieşti.

Zgonea Valeriu: Da, şefu'? Da, şefu' de la Mehedinţi?

Duicu: Lasă gargara!

Zgonea: Ia zi, şefu'!

Duicu: Ce faci?

Zgonea: Uite, bine. Am fost la o întâlnire, mă duc la o altă întâlnire.

Duicu: Şi eu mă duc la partid, ajung la partid că am şedinţă aicea. Auzi? Ce te rog. Sper că nu te bagi în treaba cu Titu, cu Neţoiu. Că mă tot bâzâie că nu ştiu ce vorbeşte cu tine pe-aicea.

Zgonea: Cine?

Duicu: Titu Neţoiu.

Zgonea: Cine-i Titu ăsta, mă?

Duicu: Cu Taverna, mă.

Zgonea: Lasă-mă, mă, în pace! Am vorbit ceva cu tine! Ai înnebunit la cap?

Eu când ti-am promis că nu mă bag şi m-ai rugat, nu mă bag! ...Nu m-ai rugat tu să nu mă bag?

Duicu: Bine.

Zgonea: Mă bag eu în ciorba ta?! M-am băgat eu vreodată?

Duicu: Nu. Nu. Nu.

Zgonea: Tu nu eşti serios cu mine, în relaţia cu mine.

Duicu: Nu-i adevărat. E! P...!

Zgonea: Eu sunt serios cu tine.

Duicu: Nu-i adevărat. Nu. Nu-i adevărat.

Zgonea: Tu eşti... Eu când ti-am promis că nu mă bag şi m-ai rugat, nu mă bag! ...Nu m-ai rugat tu să nu mă bag?

Duicu: Da.

Zgonea: E! Şi-atunci? Pa.

Potrivit surselor hotnews.ro, baronul PSD încerca să-l schimbe pe Titu Neţoiu de la conducerea Vămii "Porţile de Fier I", însă suspecta că ar fi protejatul lui Zgonea. De altfel, Duicu reuşeşte să-l schimbe pe acesta, mutându-l de la Vama PF1 la PF2, însă doar pentru o lună, după care a fost instalat la loc. Potrivit unor surse locale, ar fi fost o simplă demonstraţie de forţă pentru a-şi etala influenţa pe care o are în PSD.

Amintim că Adrian Duicu se află în arest preventiv de pe 4 aprilie, fiind acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul prim-ministrului Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, într-o structură de conducere din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În schimbul avansării, Ştefan Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate. În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne