Statele Unite au efectuat un bombardament asupra Statului Islamic

Avion militar american, F/A-18F Super Hornet
Avion militar american, F/A-18F Super Hornet (DIBYANGSHU SARKAR / AFP / Getty Images)

Avioanele militare americane au efectuat, vineri, primul atac aerian asupra artileriei folosite de Statul Islamic împotriva forţelor kurde care apărau oraşul Arbil, în nordul Irakului, în apropiere de personalul militar american, anunţă Pentagonul, potrivit Reuters.

Două avioane F/A-18 au lansat două bombe de 225 de kilograme ghidate prin laser asupra poziţiilor de artilerie din apropiere de Arbil, a precizat contraamiralul John Kirby.

Militanţii Statului Islamic au folosit artileria pentru a bombarda forţele kurde din oraşul Arbil, care găzduieşte soldaţi americani.

„Decizia de a ataca a fost luată de Comandamentul Central al SUA sub autorizaţia acordată de comandantul-şef”, a declarat Kirby.

Atacul a avut loc la ora 13:45 (GMT).

Joi, preşedintele american Barack Obama a autorizat atacurile aeriene asupra Irakului pentru a proteja minorităţile locale, inclusiv creştinii, şi pentru a stăvili un „potenţial act de genocid” asupra a zeci de mii de membri ai sectei străvechi Yazidi, care s-au refugiat pe un munte în urma atacurilor forţelor extremiste.

Statele Unite au început şi lansarea pachetelor cu ajutoare umanitare destinate refugiaţilor.

Luptătorii radicali ai Statului Islamic, o ramură ultra-violentă Al-Qaeda care încearcă să fondeze un califat pe teritoriile din Irak şi Siria eradicând minorităţile etnice şi religioase, au avansat rapid prin teritoriile din nordul Irakului de la începutul lunii iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe