"Opriţi persecuţia tuturor animalelor!" - Marşuri simbolice în Bucureşti, Cluj şi Iaşi

foto
foto (Realitatea despre Animale)

Activiştii din întreaga lume vor participa, sâmbătă, la un marş pentru drepturile animalelor care vrea în mod simbolic "să dea glas celor nedreptăţiţi, celor care nu pot vorbi pentru ei înşişi". În România, iubitorii de animale sunt invitaţi să iasă pe străzile din Bucureşti, Cluj şi Iaşi pentru a spune NU "persecuţiei şi exploatării" făpturilor necuvântătoare.

În susţinerea evenimentelor sunt implicate mai multe organizaţii - Etică şi viitor, Vegan în Cluj-Napoca, Surge, şi Realitatea despre Animale, precum şi simpli activişti pentru drepturile animalelor.

"Cred că interesul populaţiei pentru acest subiect trebuie să crească, iar awareness-ul creşte odată ce evenimentele acestea devin vizibile şi oamenii cărora le pasă devin şi ei mai vizibili. În acelaşi timp, ar trebui să ne asiguram că legile care se adoptă în domeniul acesta chiar sunt respectate şi nu doar nasc o iluzie că intram şi noi în rândul ţărilor civilizate. Spre exemplu, a fost adoptat un act normativ care prevede interdicţia expunerii animalelor în pet shopuri pentru a fi vândute. Cu toate acestea, încă vezi în multe pet shopuri căţei şi pisici, în spaţii inuman de mici şi murdare, iar asta se întâmplă pentru că nu există sancţiuni, pentru că oamenii nu ştiu şi pentru că nu se iau măsuri", a declarat Olga Preda, consilier juridic, care va participa la marşul din Bucureşti.

La rândul său, activista Andreea Balaurea a atras atenţia că, săptămânal, peste un miliard de animale din întreaga lume sunt ţinute în captivitate, exploatate şi ucise.

"Este de departe cel mai mare holocaust din istoria umanităţii. Gradul lor de suferinţă este acelaşi cu al nostru, cu al pisicilor şi al câinilor noştri. Traim într-o cultură şi o tradiţie oarbe ale violenţei care nu se mai termină odată. Este cel mai mare elefant din cameră si, cu toate acestea, doar câţiva îl vâd şi actionează în consecinţă", a precizat Andreea Balaurea.

"Astăzi a venit vremea să lărgim cercul compasiunii şi faţă de alte făpturi, neglijate şi abuzate de specia noastră. Sunt făpturi sensibile, pe care oamenii le condamnă în prezent pretutindeni în lume să trăiască în sclavie, le torturează în diferite forme şi în final le ucid", a transmis organizaţia Etică şi viitor, care atrage atenţia că "obiceiul de a exploata alte făpturi necuvântătoare pune în pericol mediul, habitatele naturale şi chiar viitorul speciei noastre".

"Cerem răspicat ca abuzurile şi crimele comise împotriva altor făpturi sensibile să înceteze cât mai curând cu putinţă, ca un semnal de pace care să aducă o lume mai bună mâine. Măcar o lume locuibilă în care noile generaţii să fie educate în spiritul respectului faţă de alte făpturi", a subliniat organizaţia.

Intraţi aici pentru mai multe detalii despre evenimentele din Bucureşti, Cluj sau Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne