Spitalul Floreasca: Familia Năstase face publică scrisoarea de adio a fostului premier

Membri ai familiei Năstase vor susţine vineri o conferinţă de presă în faţa Spitalului Floreasca din Bucureşti, la ora 17.00. În cadrul conferinţei, vor fi făcute publice două scrisori personale ale lui Adrian Năstase şi o scrisoare adresată presei.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
22.06.2012

Membri ai familiei Năstase vor susţine vineri o conferinţă de presă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, la ora 17.00. În cadrul conferinţei, vor fi făcute publice două scrisori personale ale lui Adrian Năstase şi o scrisoare adresată presei.

Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier, a anunţat joi că vineri va citi la Spitalul Floreasca o scrisoare lăsată de tatăl său, despre care spune că este "un fel de testament public".

"Voi citi mâine, de ziua tatălui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lăsată de dânsul....«un fel de testament public»... Doresc să mi se alăture toţi cei care, trecând peste raţiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, înainte, tatăl şi nu politicianul Adrian Năstase. Cred că tata are acum, mai mult ca niciodată, nevoia să ştie că nu este singur. Să simtă de această zi a lui când, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea împlini 62 de ani de viaţă că încă sunt oameni care-l privesc ca noi..." , a scris Andrei Năstase pe Facebook.

Adrian Năstase (62 de ani) a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

De ce a fost condamnat Năstase

Adrian Năstase este primul premier al României după 1989 care a fost condamnat la închisoare. Pedeapsa a fost dată de judecători pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Procesul său, început în 2009, s-a finalizat miercuri cu o sentinţă-surpriză - doi ani de puşcărie. Dosarul în care a fost condamnat, "Trofeul Calităţii", nu părea să ridice probleme prea mari pentru fostul premier, care nu s-a aşteptat să se ajungă la această sentinţă.

Totul a început în 2009, când procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, la 20 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor