Soţia lui Dragnea scapă de anchetă pentru evaziune fiscală. Parchetul General clasează dosarul

Bombonica Dragnea, soţia vicepremierul Liviu Dragnea, nu mai este cercetată în dosarul pentru evaziune fiscală, întrucât Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a clasat dosarul susţinând că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia.
(photos.com)
Flori Mladin
06.05.2014

Bombonica Dragnea, soţia vicepremierul Liviu Dragnea, nu mai este cercetată în dosarul pentru evaziune fiscală, întrucât Parchetul General condus de Tiberiu Niţu a clasat dosarul susţinând că nu există suficiente probe care să confirme vinovăţia acesteia.

În anul 2011, ANAF a sesizat procurorii în legătură cu un presupus prejudiciu de 7,5 milioane euro, respectiv cca. 31,2 milioane de lei.

Dosarul, s-a aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman din noiembrie 2011, fiind apoi trimis către Parchetul General în decembrie 2012, după ce Dragnea a fost numit vicepremier în cabinetul Victor Ponta 2.

În urma sesizări făcute de ANAF, inspectorii au făcut o serie de controale la compania SC Hotel Turris SA din Alexandria, care este deţinută de Bombonica Dragnea. ANAF a susţinut că nu a fost plătit impozitul pe profit şi penalităţile aferente, prejudiciul fiind de cca 31,2 milioane de lei.

De fapt, în ianuarie 2009, Adunarea Generală a Acţionarilor a Hotelului Turris a decis să transfere către Bombonica Dragnea clădirea hotelului şi terenul aferent pentru suma simbolică de 214.320 de lei. Fiscul au atenţionat că valoarea întregului complex este de peste 110 milioane de lei, iar pe de altă parte, procedura prin care Bombonica Dragnea a intrat în posesia clădirii nu ar fi fost corectă.

Bombonica Dragnea deţine acum peste 95% din acţiuni. Din luna noiembrie 2013, Fiscul a somat societatea să-şi achite datoriile la stat iar în 2012, a trecut la executare silită, a luat toţi banii societăţii găsiţi în conturi, apoi le-au blocat.

Bombonica Dragnea a contestat deciziile la instanţele din Teleorman, iar rezultatul a fost că judecătorii locali au oprit executarea. Aceasta a afirmat că inspectorii fiscali au făcut o greşeală şi că nu ar trebui să plătească un impozit atât de mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor