Sorin Ovidiu Vîntu susţine că a primit o înregistare audio cu Sebastian Ghiţă de la o persoană necunoscută din SRI
alte articole
Joi, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a depus la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul procesului în care este judecat pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, o casetă cu o înregistrare audio, primită de la o persoană necunoscută din SRI, care "clarifică întregul caz".
La primul termen al recursului, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că, în urmă cu câteva zile, pe când se afla în maşină la un semafor, s-a apropiat de el un bărbat, probabil angajat al SRI, care i-a aruncat pe geamul deschis o înregistrare audio. În acea înregistrare apar Sebastian Ghiţă şi Sorin Enache, iar Vîntu a solicitat instanţei să o admită ca probă, pentru că această înregistrare "clarifică întregul caz".
Întrebat de judecători de unde ştie că acea înregistrare este de la SRI şi cum de această instituţie îl ajută, deşi anterior el declarase că este urmărit de SRI, Vîntu a răspuns: "Sunt şi securişti de bine. Probabil că acel domn, nemulţumit de ceva, a decis să mă ajute. Numai SRI are tehnica necesară să facă acea înregistrare".
Cei trei judecători ai completului au întrerupt procesul, pentru a decide dacă admit înregistrarea ca probă.
În februarie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1.
Alături de Sorin Ovidiu Vîntu a mai fost condamnat Ion Ilie Cezar, care va executa cinci luni de închisoare pentru aceeaşi infracţiune.
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis AGERPRES, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-ar fi constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.
"Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", susţine Parchetul General.