Sorin Oprescu: "RADET se va transforma în societate comercială"

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că a avut o întrevedere în cursul zilei de miercuri cu premierul Victor Ponta pentru a discuta situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET), iar acesta din urmă s-a declarat hotărât să-şi menţină poziţia, respectiv să transforme regia într-o societate comercială, informează Mediafax

Potrivit edilului, Victor Ponta "este hotărât să meargă cu ce a început" în privinţa RADET, dar, până la apariţia actelor normative, ELCEN şi RADET ar trebui să-şi rezolve fiecare problemele.

"RADET se va transforma în societate comercială, dar înainte de asta ne interesează să putem repara zonele cu risc mare de avarie. Ne facem socotelile ca să putem plăti în continuare jumătate din subvenţie. Dorinţa este să nu mărim preţul gigacaloriei", a explicat Sorin Oprescu.

Guvernul a aprobat, pe 27 martie 2014, memorandumul privind fuziunea dintre RADET, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, şi ELCEN, aflat în subordinea Ministerului Energiei. Datoriile RADET Bucureşti către ELCEN se ridicau, la data de 30 iunie 2015, la 3,587 miliarde lei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în urmă cu un an, transformarea RADET în societate comercială pentru fuzionarea cu ELCEN. Primarul anunţa, în decembrie anul trecut, că fuziunea se va realiza "undeva spre martie 2015", iar în februarie anul acesta afirma că ELCEN nu doreşte şi nu a dorit niciodată fuziunea cu RADET.

Amintim că, potrivit Uniunii Salvaţi Bucureştiul, în şapte ani de mandat al lui Sorin Oprescu, datoria RADET a ajuns de la 170 de milioane de euro la 900 de milioane de euro, sumă echivalentă bugetului anual al Municipalităţii.

Recomandăm şi "Bucureştenii riscă să îngheţe iarna în casele lor, fără căldură". USB cere demisia lui Oprescu

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.