Sorin Oprescu pasează vina la Ministerul Energiei pentru falimentul RADET

Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Acuzat de societatea civilă că nu achită datoriile către RADET, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuză, la rândul său Ministerul Energiei că doreşte falimentul regiei, relatează Mediafax.

"Ministerul Economiei vrea falimentul RADET. Deocamdată RADET a primit bani pentru investiţiile pe care le avea de făcut, a început să-şi facă investiţiile cu firmele faţă de care avea datorii şi am făcut o comparaţie cu ceea ce înseamnă planul definitiv de refacere a ţevilor, şi pentru a nu schimba ţevile de mii de ori şi pentru a putea folosi bani europeni", a declarat luni, Sorin Oprescu, după şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

La rândul său, ministrul Energiei, Andrei Gerea a declarat că discuţia cu falimentul RADET-ului nu este o decizie luată la nivelul Ministerului Energiei, ci o propunere venită din partea ELCEN, care i-a fost prezentată primarului Sorin Oprescu, mai arată sursa citată

"Nu ascund faptul că şi domniei sale (Sorin Oprescu n.r.) i s-a părut până la urmă o soluţie fezabilă, pentru că, în cazul în care ELCEN-ul ar solicita falimentul RADET, bucureşteanul nu ar simţi sub nicio formă acest lucru în sens negativ, în sensul să rămână fără apă caldă şi căldură", a declarat Andrei Gerea.

Ministrul Energiei a mai precizat că Primăria Capitalei va putea face imediat un serviciu care să furnizeze apă caldă şi căldură bucureştenilor, în timp ce RADET-ul", care este de fapt o coajă fără conţinut "ar falimenta".

"Aşa probabil şi Primăria Capitalei ar scăpa de acele penalităţi de care se plânge şi de care spune că niciodată nu va putea să le recupereze, iar ELCEN va reuşi să-şi recupereze măcar TVA-ul din facturile remise şi neîncasate în decursul anilor acestora. Deci nu este o soluţie de speriat, ba din contră, dintre toate care s-au vehiculat de-a lungul timpului ar putea să fie cea mai bună", a adăugat ministrul Energiei.

Datoriile RADET Bucureşti către ELCEN se ridicau, la data de 30 iunie 2015, la 3,587 miliarde lei.

Amintim că, potrivit Uniunii Salvaţi Bucureştiul, în şapte ani de mandat al lui Sorin Oprescu, datoria RADET a ajuns de la 170 de milioane de euro la 900 de milioane de euro, sumă echivalentă bugetului anual al Municipalităţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook