Sorin Oprescu: Promit că în maxim doi ani bucureştenii vor avea un complex de săli de concerte

Primarul General al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu.
Primarul General al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu. (Andrei Popescu/Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă de anunţare a primei ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio "RadiRo" ce se va desfăşura în Bucureşti, că are în plan construirea în parteneriat public-privat a unui complex de săli de concerte, de câte 4.000-4500 de locuri fiecare, în care să aibă loc evenimente importante precum festivalul “George Enescu”,notează b365.ro. Totodată, Oprescu susţine că bucureştenii vor beneficia de aceste construcţii în maxim doi ani.

"Vreau să iau esplanada (zona din continuarea Bibliotecii Naţionale, în care are sediul şi Ministerul Culturii, n.r.). Sper să mi-o dea Guvernul şi am găsit parteneriatul public-privat, pentru că nu pot să construiesc 32.000 de metri. Dar vă promit că în anii ăştia care vin, unu - doi ani, avem sala. Vă promit că dau drumul la proiect ca să prind Festivalul Enescu", a afirmat Sorin Oprescu.

De asemenea, edilul-şef al Capitalei a precizat că nu mai scoate betoanele de dedesubtul terenului în cauză deoarece este prea scump, cerându-i-se pentru acest procedeu "vreo 20 de milioane de euro".

Această promisiune a primarului general vine şi pentru a-l “linişti” pe directorul artistic al Festivalului “George Enescu ”, Ioan Holender, care a avut o serie de discuţii în care a evidenţiat necesitatea unei săli adecvate de concerte în Capitală.

Oprescu a susţinut că proiectul a fost deja demarat, declarând că "merită şi Bucureştiul o sală de genul acesta. O să o fac pe esplanadă. Parcul rămâne parc, parcările rămân parcări, căprioarele rămân căprioare, dar apare şi sala asta. Am dat tema. Va fi un complex de săli de muzică - sala principală de 4.000 - 4.500 de locuri şi alte săli adiacente. Aşa cum pe un stadion există arena centrală, aşa şi aici vor fi săli, iar spaţiile celelalte vor fi expoziţionale. Bucureştiul are 210.000 de opere care au stat în apă la subsolul Teatrului «Ion Creangă». Le-am scos de acolo şi aş vrea să le vadă toată lumea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne