Sondaj global: "În ce domenii se înregistrează cele mai mari lacune în materie de competenţe profesionale în ţara dumneavoastră?"
Antreprenoriat, inginerie, servicii de bază, producţie şi asociaţii comerciale sunt o parte din domeniile care înregistrează unele dintre cele mai mari lacune în materie de competenţe profesionale în diferite ţări. Asta este ceea ce au descoperit reporterii Epoch Times din Dubai până în Australia, când au întrebat localnicii: "În ce domenii se înregistrează cele mai mari lacune în materie de competenţe profesionale în ţara dumneavoastră?"
Dubai, Emiratele Arabe Unite
Ali Bhutto Asad, 24 de ani, director executiv
Decalajul naţional cel mai mare când vine vorba de un loc de muncă pare a fi antreprenoriatul. În fiecare an, mii de studenţi termină cursurile unei universităţi; cu toate acestea, poziţiile disponibile pe piaţă sunt limitate. Prin urmare, întotdeauna există un deficit. Dar din moment ce ţara mea nu are un număr sănătos de antreprenori, capacitatea pieţei de a furniza locuri de muncă pentru proaspeţi absolvenţi continuă să scadă, foarte puţini oameni având curajul să-şi înceapă propria afacere.
New York, Statele Unite ale Americii
Will Fulton, 30 de ani, manager de proiect
Aş spune că inginerii; există foarte puţini ingineri în această ţară. Nu există suficiente şcoli de inginerie. Există prea puţini oameni care îşi doresc să urmeze o carieră în inginerie. Suntem într-un punct în cazul în care infrastructura noastră se prăbuşeşte. ... Trebuie să fii foarte deştept ca să optezi pentru inginerie, acest domenii implicând multă muncă şi mulţi ani de şcolarizare. Şi de multe ori absolvenţii de la Caltech sau MIT – care sunt cei mai buni şi mai deştepţi ingineri din această ţară – optează pentru domenii mai profitabile, cum ar fi finanţele.
Guadalajara, Spania
Angeles Moratilla, 44 de ani, administrator
Psihologii, deoarece consumerismul a devenit din ce în ce mai înrădăcinată în rândul populaţiei. Oamenii sunt dornici să îşi satisfacă ambiţiile – fie că e vorba de ambiţii materiale, profesionale sau personale – toate aceste lucruri ducând la frustrare. În acest fel ei devin persoane lipsite de valori. Prin urmare oamenii au tulburări emoţionale, care ar trebui tratate de psihologi.
Lund, Suedia
Bjorn W* (nume redactat din motive de confidenţialitate), 30 de ani, student la economie
Cel mai mare decalaj pe care îl observ este între cei care nu reuşesc să se realizeze şi să termine nici măcar liceul, şi cei care reuşesc în viaţă, îşi termină studiile universitare şi devin medici şi aşa mai departe.
Piracicaba, Sao Paulo, Brazilia
Elizabethe Ravagnani, 29 de ani, inginer de mediu şi doctorand
Cred că există un decalaj când vine vorba de majoritatea serviciilor de bază, probabil pentru ca oamenii caută lucruri mai bune. Aceste servicii ajung să fie realizate de persoane care nu fac aceste activităţi de plăcere, ci pentru că nu au altă opţiune, cum e cazul zidarilor, instalatorilor, menajerelor etc. Pe de altă parte, cred că nici majoritatea politicienilor nu sunt bine pregătiţi pentru funcţiile deţinute. Ei sunt acolo pentru a avea grijă de o ţară imensă. Pentru că nu sunt obligatorii măcar studii universitare pentru a fi aleşi, cred că Brazilia nu dispune încă de o apreciere a forţei de muncă. Deci totul se învârte în jurul banilor şi nu a ceea ce te face fericit.
Mooloolaba, Australia
Terry Healy, 65 de ani, patiser pensionar
Am pierdut o mare parte din industria producătoare. Noi nu mai producem maşini. Am pierdut toate asociaţiile comerciale. Munca se realizează în alte ţări, deoarece mâna de lucru este ieftină. Nu ştiu dacă este muncă forţată sau la negru, dar nu putem concura cu acele costuri ale forţei de muncă. Căutăm un stil de viaţă mai bun, avem nevoie de mai mulţi bani pentru ceea ce facem. Aş spune că un alt decalaj mare în ocuparea forţei de muncă ar fi competenţele în domeniul serviciilor, din cauza programului îngrozitor – eu am lucrat în acest domeniu. Se câştigă foarte puţin astfel încât oamenii nu optează pentru aceste meserii.
Atena, Grecia
Eirini Logotheti, 32 de ani, doctor
Ca un tânăr profesionist ce lucrează în Grecia nu se poate să nu observi diferenţa dintre cerere şi ofertă în toate domeniile de activitate. Forţa de muncă greacă este foarte calificată; cu toate acestea, dezvoltarea şi producţia nu sunt adaptate acestei dinamici, rezultând şomaj şi plecarea forţei de muncă în străinătate.
Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial: "Ce probleme noi de sănătate au apărut în regiunea dvs?