Sondaj global: „Cum credeţi că va arăta viitorul radioului?”

Ryan Alexander, New York, SUA
Ryan Alexander, New York, SUA (The Epoch Times)

Radioul va continua să existe, deşi prezenţa sa va fi mult diminuată, putând deveni în cele din urmă un instrument de comunicare folosit numai în caz de urgenţă. Asta este ceea ce reporterii Epoch Times din New York până în Lima au descoperit când au întrebat localnicii: „Cum credeţi că va arăta viitorul radioului?”

New York, Statele Unite ale Americii

Ryan Alexandru, 25 de ani, Industria muzicală

Cred că viitorul radioului este în declin şi din ce în ce mai puţini oameni îl vor utiliza. [Ei vor] utiliza platforme digitale, cum ar fi telefoanele mobile, care au Spotify sau Pandora; e un alt tip de radio. Dar cred radioul AM/FM va dispărea încet, în următorii cinci ani. Există acum radio XM prin satelit. Sunt sigur că diverse companii vor dezvolta modalităţi pentru a-l introduce pe telefonul dvs., prin tehnologii gen Bluetooth sau de alt fel.

Dalby, Suedia

Peder Andersson, 50 de ani, Inginer de sistem

Cred că radioul analogic va dispărea în viitorul apropiat şi va fi înlocuit de radioul pe Internet. Cred că din ce în ce mai mulţi oameni vor asculta posturi de radio pe telefoanele lor mobile – se pot observa astfel de lucruri chiar şi în societatea de astăzi.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Beth Asuncion, 21 de ani, Studentă

Putem explora şi discuta foarte mult despre viitorul radioului şi provocările cu care se confruntă. Dar eu aş prefera mai degrabă să ascult ştirile şi tendinţele curente, decât să le citesc. În acest fel pot să fac şi alte sarcini şi să fiu la curent cu ce se întâmplă în lume. Imaginaţi-vă asta: dacă ar avea loc un dezastru, de exemplu o apocalipsă cu zombi, şi tehnologia şi Internetul ar fi afectate, radioul ar exista în continuare. Poate nu pentru ştiri, dar cu siguranţă ca un mijloc valoros de comunicare! Trăiască radioul!"

Salvador, Bahia, Brazilia

Bispo Sinaldo dos Santos, 45 de ani, bucătar

În cazul evoluţiilor tehnologice, în principal al calculatoarelor, informaţia vine foarte repede. ... Momentan există multe schimbări de la antic la modern, şi ascultăm radio din ce în ce mai puţin. Eu cred că viitorul său este îndoielnic – nu vom asculta atât de mult radioul ca înainte. Folosim CD-uri, DVD-uri, stick-uri etc pentru a ne satisface nevoia de a asculta ceva şi a ne adapta la epoca modernă în care trăim. Acesta este felul în care trăim astăzi.

Zaragoza, Spania

Roberto Pascual Poyato, 34 de ani, mecanic auto

Viitorul radioului va fi destul de versatil – dar va reuşi să îşi asigure supravieţuirea. Pentru mine, punctul tare al radioului este faptul că poate fi ascultat aproape oriunde şi în timp ce facem alte lucruri, cum ar fi la locul de muncă sau când conducem. În ceea ce priveşte internetul, îmi pot imagina momentul când radioul va putea fi ascultat doar on-line, deoarece calitatea semnalului este extrem de bună şi se poate evita o întrerupere a transmisiei.

Bangalore, India

Angana Sripur, 20 de ani, Student la jurnalism

Radioul, care a fost una din cele mai căutate forme de divertisment pasiv până în secolul XXI, pare să fi intrat în impas la nivel mondial după apariţia iPod-ului, mp3 player-ului şi smartphone-ului. .... Viitorul radioului pare a fi în scădere, însă există unele aspecte care ar putea ocupa o poziţie dominantă: radioul online, din moment ce Internetul deţine supremaţia; se va pune accentul pe caracterul său local, radioul va opta pentru o abordare din ce în ce mai locală în scopul atragerii de ascultători; mai multe anunţuri, în scopul sporirii veniturilor - dar acest lucru va reduce numărul de ascultători.

Lima, Peru

Marlene Espinoza, 48 de ani, agricultoare

Cred că radioul nu va dispărea niciodată. Este util pentru persoanele care lucrează, deoarece în timp ce îşi îndeplinesc sarcinile, ei pot asculta ştirile fără a fi distraşi. Ascultarea muzicii este relaxantă. Fără radio cred că ne-am plictisi şi am fi neinformaţi. Avem şi avantajul de a nu viziona scene foarte neplăcute, cum e cazul ştirilor prezentate la televizor. Momentan există sate îndepărtate unde radioul este singura formă de a afla ştiri şi, prin urmare, este esenţial.

Puerto Montt, Chile

Jessica Contreras Canas, 29 de ani, profesoară

Ei bine, eu cred că radioul, de la inventarea sa, a fost indispensabil pentru comunitate. Când a apărut televiziunea şi a fost extrem de populară, se vorbea despre dispariţia radioului. Dar, rolul esenţial al radioului a devenit indispensabil pentru societate. Viitorul său este legat de progresul tehnologic, fiind o parte din ADN-ul comunităţii.

Sunshine Coast, Australia

Mark Hodson, 38 de ani, licenţiat în ştiinţe exacte şi pictor

Se va merge cu siguranţă mai mult pe varianta on-line, dar eu personal sprijin Triple J pentru ca ei susţin muzica locală live, în timp ce celelalte posturi comerciale au tendinţa de a repeta multă muzică americană. Triple J este un post de radio care promovează muzicienii locali australieni care îşi compun propria muzică. ... Atâta timp cât sistemele audio sunt elemente obişnuite ale maşinilor, oamenii vor continua să asculte radio, dar din moment ce toate melodiile sunt disponibile pe Internet (youtube), radioul nu va mai fi la fel de popular.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial: "Care sunt activităţile care vă fac plăcere la bătrâneţe?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură