Sondaj global: "Credeţi că fenomenul Facebook este pozitiv sau negativ?"

Facebook are atât atribute pozitive cât şi negative - un instrument deosebit de comunicare poate fi utilizat cu uşurinţă pentru acţiuni agresive. Acesta este punctul comun de vedere al oamenilor privind Facebook, atunci când reporterii Epoch Times din Columbia până în Suedia au întrebat:"Credeţi că fenomenul Facebook este pozitiv sau negativ?"
Epoch Times România
03.01.2013

Facebook are atât atribute pozitive cât şi negative - un instrument deosebit de comunicare poate fi utilizat cu uşurinţă pentru acţiuni agresive. Acesta este punctul comun de vedere al oamenilor privind Facebook, atunci când reporterii Epoch Times din Columbia până în Suedia au întrebat:"Credeţi că fenomenul Facebook este pozitiv sau negativ?"

Medellín, Columbia

Adriana María Zapata Betancur, 30 de ani, profesor

Facebook este un instrument de comunicare. Este important deoarece putem crea grupuri de studiu şi de cercetare, dar ne putem confrunta şi cu o mulţime de oameni răi ca urmare a ideii de reţea în sine. Deci este recomandabil să nu se introducă informaţii personale pe care oamenii le-ar putea folosi pentru a provoca necazuri.

California, Statele Unite ale Americii

Kelly McMeans, 29 de ani, administrator

Un aspect pozitiv al Facebook este [că] înlesneşte reluarea unor legături cu unii oameni din trecut, cu care am pierdut contactul, indiferent cât de departe locuiesc - deci cred că asta este ceva foarte bun. Cu toate acestea, partea negativă este ca oamenii pot fi foarte răi unii cu alţii şi că poate fi folosit ca o cale pentru a încuraja agresiunea.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Sabiha Nuzhat, 22 de ani, student

De la conectarea cu prietenii, împărtăşirea de poveşti de viaţă şi evenimente, până la primirea celor mai noi ştiri în legătură cu ce se întâmplă în întreaga lume, Facebook şi-a dovedit succesul. Lumea care citeşte acestea reprezintă o dovadă vie că Facebook este un fenomen pozitiv în secolul de astăzi. Eu personal îl găsesc foarte informativ cu privire la lucrurile ce se întâmplă în diverse colţuri ale lumii. Mark a făcut o treabă bună cu siguranţă!

Sao Mateus, Maranhão, Brazilia

Francisco Bras, 53 de ani, frizer

Facebook mă ajută să intru în contact cu clienţii mei, unde îmi postez programările. Acesta mă ajută şi să întâlnesc oameni noi. Dezavantajul este că îmi expune intimitatea în faţa prea multor oameni.

Kagebo, Suedia

Irene Flemstrom, 72 de ani, pensionară

Cred că Facebook este şi bun şi rău, dar poate fi distractiv uneori. Dezavantajul este că oricine poate citi despre viaţa ta personală. Personal, eu nu-l folosesc atât de des, dar văd că copiii şi nepoţii mei îl folosesc destul de des şi poţi citi toate detaliile vieţii lor personale acolo. Ei vorbesc despre lucrurile pe care le fac şi adaugă multe imagini.

Sunshine Coast, Australia

Kaye Ash, 45 de ani, reprezentant de vânzări

Cred că există aspecte pozitive şi negative când vine vorba de Facebook, acestea depinzând de persoana care îl foloseşte şi de modul în care îl foloseşte. Cred că are o mulţime de avantaje şi dezavantaje. Chiar noaptea trecută, cred că Marcoola Surf Club a postat informaţii despre un tip care alerga pe strada principală Coolum cu un cuţit. El fura maşini, iar [postarea] avertiza oamenii. ... Deci, în acest sens, este bun; oferă informaţii despre zona dvs. locală în mod rapid. Dar există şi intimidare şi oameni care nu se pot descurca şi care fac lucruri greşite.

Grecia, Atena

Giannis Milios, 43 de ani, artist

Facebook este un instrument şi, ca orice instrument, dacă este utilizat în mod corect produce rezultate pozitive, dar dacă este folosit necorespunzător, produce efecte negative. Asta depinde de modul în care este folosit.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:"Cum credeţi că guvernele ar trebui să se ocupe de datoriile masive?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor