Sondaj global:"Care este cea mai mare preocupare a dumneavoastră ca părinte?"

Epoch Times România
25.10.2012

A asigura sănătatea mentală şi corporală a copiilor şi a-i educa pentru a deveni persoane bune, grijulii şi încrezătoare. Acestea sunt responsabilităţile pe care mulţi părinţi simt că le au. Asta este ceea ce reporterii Epoch Times din Dubai până în Chile au descoperit când au întrebat localnicii: "Care este cea mai mare preocupare a dumneavoastră ca părinte?"

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Amor Roska, 31 de ani, Asistent executiv

Părinţii joacă un rol important în creşterea unui copil. Pentru mine, educaţia începe în familie şi ca mamă tânără este destul de dificil. Cea mai mare preocupare a mea este construirea unei temelii bazate pe credinţă, încredere şi siguranţă într-un copil. Eu cred că cultivarea acestor valori îl vor face o persoană mai bună şi vor face diferenţa ulterior.

Atena, Grecia

Sissy Fragkiadaki, 35 de ani, instructor de yoga, fost manager de marketing

Lucrul de care ne temem cel mai mult este să nu îi putem oferi copilului nostru tot ceea ce are nevoie - alimentare, îngrijire a sănătăţii şi educaţie. Principala noastră preocupare este creşterea unei persoane calme, sănătoase (mental) şi grijulii.

Hamilton, Noua Zeelandă

Mayuri Unka, 26 de ani, Profesor în învăţământul preşcolar

Primul lucru este sănătatea şi siguranţa copilului. Familia noastră are mari probleme de sănătate. Sunt preocupată că o boală neaşteptată ar putea apărea din senin – aşa că cea mai mare îngrijorare a mea este doar starea de sănătate a copilului.

Lima, Peru

Efrain Trujillo, 27 de ani, tehnician electronic

Cea mai mare îngrijorare mea ar fi starea de sănătate a copiilor mei şi lipsa banilor pentru a plăti o eventuală spitalizare. Recent am avut o experienţă foarte dureroasă cu fiul meu, care avea 2 luni în acel moment, el are astăzi 5 luni. Era bolnav şi avea simptome de bronhospasm repetitiv. A trebuit să-l interneze în spital pentru că s-a îmbolnăvit foarte tare. Nu aveam niciun ban pentru tratament şi a trebuit să-mi amanetez obiectele de valoare. Acestea au fost momente exasperante: să nu am bani puşi deoparte şi să mă confrunt cu familia soţiei mele. ... Fiul meu şi-a revenit, acum este sănătos, iar familia mea este liniştită.

Stockholm, Suedia

Matilda Nelly, 38 de ani, (Josefin 2), lider de testare IT

Preocuparea mea cea mai mare este ca fiica mea să fie sănătoasă, să se dezvolte armonios şi să nu se simtă rău pe parcursul vieţii ei.

Medellín, Columbia

Ana Milena Gómez, 34 de ani, manichiuristă

Cea mai mare grijă a mea este ca fiica mea să îşi dezvolte identitatea şi autonomia individuală. Acestea sunt instrumente esenţiale de care un copil are nevoie pentru a dezvolta un comportament adecvat şi a deprinde anumite valori, principii şi elemente caracteristice, având certitudinea acţiunii şi exprimării corespunzătoare. De asemenea, copilul meu trebuie să dobândească o înţelegere echilibrată a libertăţii şi fericirii. Mă concentrez pe aceste lucruri ca mamă în educarea fiicei mele.

Puerto Montt, Chile

Natalia Andrade Troncoso, 22 de, student kinesiologie

Ei bine, cea mai mare îngrijorare o reprezintă o boală gravă; ceva dincolo de îngrijirea normală pe care o poate da o mamă. Dar nimeni nu poate exclude o boală gravă care ar putea ameninţa creşterea normală a unui copil, de exemplu, meningita sau mai rău. Asta e cea mai mare preocupare ca mamă, şi fiind abia la început pot deveni excesiv de îngrijorată. Dacă plânge, observ asta imediat şi urmez întocmai sfatul pediatrului. Dacă are indigestie, atunci frecarea burţii pentru calmarea gazelor este cel mai bun lucru pe care îl poţi face şi să te rogi ca să nu aibă vreo boală gravă.

Spania
Maria Gamiz, 36 de ani, restaurator de opere de artă

Educarea lor adecvată. Eu nu vreau ca ei să fie egoişti. O altă problemă ar fi că influenţa societăţii poate fi foarte rea. De exemplu, fiul meu se întorcea de la şcoală spunând lucruri de genul "te voi ucide." La şcoală, el poate învăţa lucruri rele, cum ar fi să utilizeze droguri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor