Sondaj global:"Care este cea mai mare contribuţie pe care ţara dumneavoastră a adus-o lumii?"

Josefa Godoy Ruiz, Insulele Canare, Spania
Josefa Godoy Ruiz, Insulele Canare, Spania (The Epoch Times)

Telescopul Great Canary, cultura, numărul zero şi Machu Picchu sunt reprezentative pentru contribuţiile majore aduse lumii. Asta este ceea ce reporterii Epoch Times din Grecia până în Peru au descoperit când au întrebat localnicii:

"Care este cea mai mare contribuţie pe care ţara dumneavoastră a adus-o lumii?"

Canarias, Spania

Josefa Godoy Ruiz, 53 de ani, Diplomă în Relaţii Industriale

Una dintre cele mai importante contribuţii aduse de ţara mea lumii a fost Telescopul Great Canary, situat pe insula Palma, în Arhipelagul Canare - pe stânca "los Muchachos", la 2426 m (1,5 km) faţă de nivelul mării. Această locaţie a fost aleasă pentru calitatea foarte bună a spaţiului şi puritatea atmosferei. Construcţia şi infrastructura sa ştiinţifică au fost unele din cele mai mari contribuţii aduse de ţara mea restului lumii. Cred că omenirea încă mai are lucruri măreţe de explorat în domeniul ştiinţific al materiei spaţiale.

Santa Maria, Brazilia

Cicero Rosa, 25 de ani, pompier

Brazilia, spre deosebire de Statele Unite ale Americii, a semnat Protocolul de la Kyoto, care a promis să reducă rata de emisie de gaze nocive în mediul înconjurător. Recent, Brazilia a trimis o misiune de menţinere a păcii în Haiti, gestionată de ONU.

Chiclayo, Peru

Consuelo Salas, 60 de ani, licenţiat în cultură

În primul rând, cred că Peru a oferit lumii o contribuţie culturală. Ştim despre manifestările sale culturale bogate, începând din epoca pre-hispanică, unde observăm rezultatele impresionante ale tehnicilor strămoşilor noştri. Avem ruinele de la Machu Picchu, Moche, Lambayeque (Stăpânul Sipanului) etc. Apoi avem mâncăruri cum ar fi: Kiwicha, Maca, quinua, tarwi. Acestea sunt produsele nutritive din munţii noştri, vândute în întreaga lume. Avem şi două minuni ale lumii: Machu Picchu şi râul Amazon.

New York, Statele Unite ale Americii

Alexis Grenell, 29 de ani, Strateg Media şi de Comunicaţii

Ideea că poţi dacă încerci. Statele Unite ale Americii a fost fondată de refugiaţi religioşi şi dezvoltată de filosofi extremi, care s-au adunat şi au scris împreună Declaraţia de Independenţă, chiar înainte de a se gândi la o constituţie. Tot ce au vrut a fost doar libertate. Ulterior s-au gândit: "Oh, ar fi bine să dezvoltăm şi un guvern. Hai să facem şi asta acum". Străbunica mea a fost o evreică imigrantă săracă, dar asta nu a oprit-o să lupte pentru drepturile ei ca sufragetă şi să vadă schimbările ce au avut loc cu sindicatele şi drepturile femeii, chiar în timpul vieţii sale.

Lund, Suedia

Ola Akerberg, 37 de ani, inginer civil

Cred că este bine că guvernul nostru donează bani pentru lumea a treia, cred că circa 1 la sută din [Produsul nostru Intern Brut]. Chiar şi când economia ţării noastre se află în criză, noi încă donăm bani pentru ADCI [Agenţia suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională], cred că este o modalitate bună de a contribui la binele lumii.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Khadija Bhaijee, 20 de ani, Student

Fiind indian, aş spune că cea mai mare contribuţie adusă de India lumii a fost inventarea numărului zero de Aryabhatta. În epoca contemporană nici nu ne putem imagina cum ar fi să nu avem cifra zero în sistemul nostru numeric. Şi sunt foarte mândru că ţara mea a adus această contribuţie. Aşa cum Albert Einstein a spus:"Datorăm o mulţime de lucruri indienilor, care ne-au învăţat cum să numărăm, fără de care nicio descoperire ştiinţifică utilă nu ar fi putut fi făcută."

Bli Bli, Australia

Steve Blackbourn, 63 de ani, farmacist

Nu cred că există doar un singur lucru; mai degrabă o întreagă gamă de lucruri - de exemplu, sportivii şi sportivitatea - au fost prezentate lumii de către australieni. Comunitatea ştiinţifică a excelat cu siguranţă când vine vorba de populaţia noastră. Probabil avem cel mai mare număr de invenţii şi premii de excelenţă pentru sănătate, stil de viaţă şi alte lucruri benefice pentru locuitori. Cred că am demonstrat că suntem o societate multiculturală în care lucrurile pot reuşi în mod rezonabil. Da, cred că suntem per ansamblu priviţi ca [având] un stil de viaţă destul de inofensiv. Avem o climă destul de variată, dar se pare că urăm bun venit celor mai mulţi oameni la ţărmurile noastre.

Atena, Grecia

Kostas Dimopoulos, 31 de ani, bijutier

Eu cred că medicina este o contribuţie importantă a grecilor, precum şi toate artele aplicate.

Puerto Montt, Chile

César Antonio Gutierrez, 30 de ani, Paznic

Contribuţia cea mai mare adusă de ţara mea lumii este mai greu de definit cu precizie într-o lume atât de globalizată, unde totul vine şi pleacă. Dar eu cred că contribuţia sa fundamentală este participarea activă în cadrul ONU, trupele sale militare alăturându-se forţelor de menţinere a păcii. De asemenea, ţara mea încearcă să respecte drepturile omului şi să protejeze mediul înconjurător (în conformitate cu Tratatul Internaţional de la Kyoto). Prin intermediul comerţului său liber, ţara mea contribuie cu produse de bază, care ajută alte ţări să producă bunuri fabricate ce ajută economia mondială.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:"Erau lucrurile mai bune sau mai rele în trecut?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură