Soldatul american suspectat că a ucis mai mulţi civili în Afganistan a fost inculpat

(photos.com)
Epoch Times România
23.03.2012

Soldatul american suspectat de uciderea mai multor civili în Afganistan a fost inculpat pentru 17 capete de acuzare de crimă, au anunţat autorităţile SUA.

El este vizat şi de şase capete de acuzare pentru asalt şi tentativă de crimă.

Acuzaţiile îi vor fi comunicate vineri, la închisoarea militară Fort Leavenworth, din Kansas.

Sergentul Robert Bales este acuzat că a atacat civili în casele lor din provincia Kandahar, în 11 martie. Majoritatea victimelor au fost femei şi copii.

Sergentul Robert Bales, în vârstă de 38 de ani, a petrecut peste şapte ore luni cu trei dintre avocaţii săi, dar nu a mărturisit faptele.

"Nu îşi aminteşte deloc (crimele - n.r.)... Are amintiri de la începutul acelei seri şi are amintiri de după (incident - n.r.), dar nu îşi aminteşte nimic între", a spus unul dintre avocaţi, John Henry Browne, care l-a apărat şi pe criminalul în serie Ted Bundy.

Se crede că Bales a ieşit din baza sa din provincia Kandahar în noaptea de 10 spre 11 martie, şi a ucis 16 persoane, dintre care nouă copii, în locuinţele lor din două sate din apropiere.

La scurt timp după atac, el a fost dus în Kuwait, după care în Statele Unite, unde a ajuns vineri. El se află în arest la centrul militar de detenţie de la baza Fort Leavenworth, din Kansas.

El riscă pedeapsa cu moartea.

Însurat şi tată a doi copii, sergentul era desfăşurat în zonă de război pentru a patra oară în ultimii 10 ani. Primele trei au fost în Irak, unde ar fi suferit o leziune pe creier.

Procesul lui Bales ar putea dura ani de zile, ceea ce va nemulţumi afganii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor