A fost dezvăluită identitatea soldatului american care a ucis 16 civili afgani

Epoch Times România
17.03.2012

Numele soldatului american acuzat de uciderea a 16 civili afgani, masacru care a dus la tensionarea relaţiilor dintre Washington şi Kabul, este Robert Bales, relatează BBC.

Sergentul, în vârstă de 38 de ani, a fost plasat la închisoarea militară de maximă securitate Fort Leavenworth, din Kansas.

Avocatul său, John Henry Browne, susţine că soldatul a fost rănit de două ori în timp ce activa în Irak. În apărarea sa, avocatul a dezvăluit că Bales a fost martorul unui incident în care prietenul lui şi-a pierdut piciorul. Se întâmpla cu două zile înainte ca Robert Bales să comită masacrul. Incidentul menţionat de avocat nu a fost confirmat momentan de armata SUA.

Militarul, căsătorit şi tată a doi copii, a părăsit duminică baza din districtul Panjwayi, în provincia Kandahar (sud), şi a ucis, în două sate învecinate, 16 persoane, printre victime aflându-se copii şi femei. După incident, soldatul s-a predat autorităţilor militare americane.

Militarul, căsătorit şi tată a doi copii, a părăsit duminică baza din districtul Panjwayi, în provincia Kandahar (sud), şi a ucis, în două sate învecinate, 16 persoane, printre victime aflându-se copii şi femei.

Sentimentele anti-SUA, în creştere în Afganistan încă de luna trecută, când soldaţi americani au incendiat exemplare ale Coranului, i-au obligat pe oficialii americani să-şi ceară scuze în repetate rânduri, însă nu au reuşit să tempereze valul de proteste şi atacurile soldate cu moartea a cel puţin 30 de persoane, dintre care şase militari.

Preşedintele Hamid Karzai a declarat că Statele Unite trebuie să-şi retragă trupele din zonele rurale şi să permită forţelor de securitate afgane să preia controlul într-un efort de reducere a victimelor în rândul civililor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor