Sindicatul Naţional al Funcţionărilor Publici critică majorarea salariilor demnitarilor

Miting al funcţionarilor publici, 11 mai 2015, Piaţa Victoriei
Miting al funcţionarilor publici, 11 mai 2015, Piaţa Victoriei (Eugen Horoiu/Epoch Times Romania)

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) critică majorarea, în regim de urgenţă, a salariilor înalţilor demnitari, măsură adoptată miercuri de Guvern. De asemenea, SNFP acuză o strategie a Guvernului României de a separa creşterea salarială a înalţilor demnitari, începută cu luna august, de creşterea salarială a bugetarilor, care, susţin ei, datorită impactului bugetar, va fi supusă acceptării creditorilor externi.

"Criticăm măsura luată ieri, în regim de urgenţă, privind mărirea salariilor înalţilor demnitari, motivată de nevoia de a se pune la dispoziţia cetăţenilor ”servicii administrative de calitate”.

Suspectăm o strategie a Guvernului României de a separa creşterea salarială a înalţilor demnitari, începută cu luna august, de creşterea salarială a bugetarilor, care, datorită impactului bugetar, va fi supusă acceptării creditorilor externi.

Creşterea exclusivă a salariilor demnitarilor din administraţia publică locală (primari şi preşedinţi de consilii judeţene), laolaltă cu aprobarea pensiilor speciale pentru parlamentari, precum şi creşterea salarială a demnitarilor prin ordonanţă de urgenţă, fără a ţine cont de problemele dureroase ale administraţiei publice, arată lipsa de interes real faţă de categoriile bugetare care oferă efectiv cetăţenilor servicii publice administrative.", se arată în textul comunicatului remis de SNFP Epoch Times.

Reamintim că premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat miercuri adoptarea unei ordonanţe prin care salariile lunare ale înalţilor demnitari se vor majora de luna următoare şi a prefigurat creşteri salariale pentru toţi bugetarii României.

"Vreau să fac anunţul oficial că până la finalul anului în curs, vor urma creşteri de salarii în tot sistemul public. Există un proiect pregătit de Ministerul Muncii care va deveni lege astfel încât fiecare angajat la stat o să primească un salariu corect în raport cu munca şi responsabilităţile sale", a declarat miercuri Oprea.

Mai amintim că funcţionarii publici au solicitat, în repetate rânduri, majorări salariale, acuzând că banii pe care îi primesc cu greu le asigură subzistenţa.

În luna mai a.c., în faţa Guvernului au avut loc două proteste ale funcţionarilor publici, rămase fără vreun rezultat. În consecinţă, miercuri, 8 iulie, patru federaţii sindicale reprezentând aproximativ 70% din angajaţii din administraţia publică au anunţat, miercuri, demararea strângerii de semnături pentru declanşarea unei greve generale în luna septembrie. Mai mult, unii angajaţi intenţionează chiar să intre în greva foamei, acuzând Guvernul că-i tratează "sfidător şi discriminatoriu" pe cei din administraţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne