Siegfried Mureşan: „Ponta a aplicat măsura eşecului, patentat în urmă cu 10 ani de Tăriceanu”

Mesajul Comisei Europene este clar: măsurile socialiste "vesele" ale Guvernului Ponta ne vor readuce în criză dacă nu reluăm reformele structurale, susţine uroparlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Raportul de ţară al României pentru 2016 publicat vineri de Comisia Europeană arată în mod clar care sunt pericolele economice ce pândesc România ca urmare a măsurilor socialiste "vesele" ale Guvernului Ponta, a declarat, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul european Siegfried Mureşan, membru al Mişcării Populare.

„Victor Ponta a aplicat măsura eşecului patentat în urmă cu 10 ani de Călin Popescu-Tăriceanu. Este inacceptabil – şi Comisia Europeană o spune foarte clar – ca, în vremuri de creştere economică, nivelul deficitului şi al datoriei publice să crească. Dacă vom cheltui mai mult decât ne permitem, în special pe creşteri salariale nesustenabile bugetar, vom ajunge în situaţia în care ne-am aflat în pragul crizei economice de acum 6 ani”, a precizat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul susţine că România are astăzi creştere economică datorită reformelor structurale din 2010 – 2011. Aceste reforme s-au oprit, potrivit politicianului, în mai 2012, „iar cea mai mare parte din deciziile Guvernului Ponta nu au făcut decât să crească deficitul bugetar, deşi ţara avea creştere economică”.

„Acest lucru a produs efectul pe care îl vedem astăzi: reducerea competitivităţii economiei româneşti în comparaţie cu cele europene. Alocările bugetare nu trebuie să meargă în creşterea consumului, ci spre politici de investiţii care sunt cea mai bună sursă de creare a locurilor de muncă şi de creştere economică sustenabilă. Asta este ceea ce trebuie să înţeleagă românii din raportul Comisiei: lipsa investiţiilor astăzi înseamnă mai puţine locuri de muncă mâine”, a adăugat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne