Şercan: Pop să verifice concursul prin care Coldea a încercat să devină conferenţiar la Academia SRI

Ministrul Liviu Pop ar trebui să verifice, printre altele, şi concursul prin care Florian Coldea - fostul număr doi din Serviciul Român de Informaţii - a încercat să devină conferenţiar la Academia SRI cu un dosar fără acoperire şi de-a dreptul ilegal, a opinat jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
25.08.2017

Pesedistul Liviu "Genunche" Pop, actualul ministru al Educaţiei, insinua că predecesorul său tehnocrat, Mircea Dumitru, a dat un ordin cu dedicaţie pentru Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, astfel ca lucrarea de licenţă să fie scoasă din procedura de evaluare a studenţilor la finalizarea studiilor, a remarcat jurnalista Emilia Şercan, pe pagina sa de Facebook.

"Atât de cu dedicaţie a fost acel ordin încât, de exemplu, Academia de Poliţie, acolo unde Liviu "Genunche" Pop este doctorand în Ordine Publică şi Securitate Naţională, a scos lucrarea de licenţă nu doar de la Facultatea de Drept, ci şi de la celelalte facultăţi din cadrul Academiei", a arătat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, la fel a făcut şi Facultatea de Drept de la Universitatea "Nicolae Titulescu", precum şi alte facultăţi de drept de la universităţi din ţară.

"Iar dacă Liviu "Genunche" Pop vrea să pună Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) la treabă, îi sugerez să ceară în regim de urgenţă verificarea celor nouă teze de doctorat plagiate la care titularii au dorit să renunţe de acum un an jumate şi de care CNATDCU nu se atinge. Tezele alea coordonate de Gabriel Oprea şi susţinute la Academia SRI", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista i-a recomandat lui Pop să treacă după aia şi la tezele de la Academia de Poliţie.

"Şi poate cere, în final, să fie verificat şi concursul prin care Florian Coldea a încercat să devină conferenţiar la Academia SRI cu un dosar fără acoperire şi de-a dreptul ilegal", a conchis Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #statulcapturat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor