Şerban Nicolae provoacă indignare. "La ce ne putem aştepta de la un comunist sadea?"
alte articole
Comunismul n-a murit, el trăieşte prin tovarăşii Şerban Nicolae, Liviu Dragnea şi ceilalţi din PSD, a acuzat luni, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Matei Dobrovie.
"Din puţul gândirii comuniste a PSD. Şerban Nicolae, fostul consilier al lui Ion Iliescu: ”Partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării”. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună. Comunismul n-a murit, el trăieşte prin tovarăşii Nicolae, Dragnea şi ceilalţi din PSD. Deşi condamnat formal, apărătorii şi beneficiarii lui continuă să reziste la vârful statului şi murdăresc pe cei care au refuzat cu demnitate şi curaj să se plece în faţa unui regim criminal, răstălmăcind istoria", a declarat Matei Dobrovie.
Deputatul a subliniat că grupurile de partizani care s-au opus comunismului au fost excepţia care ne arată că nu toţi românii au fost paralizaţi de frică şi pasivitate în faţa unui regim criminal.
"Naţional-liberali, ţărănişti, regalişti sau apolitici, ei s-au unit şi au fost susţinuţi de mulţi ţărani simpli, care i-au sprijinit în lupta lor. Suferinţele lor în munţi şi apoi în închisori sunt ignorate de discursul public, dar rămân repere morale pentru o societate tot mai lipsită de valori. În ciuda faptului că la baza rezistenţei au stat valori umane, nu ideologice, mulţi istorici şi chiar oameni fără expertiză în domeniu dar vocali în spaţiul public au stigmatizat-o lipindu-i etichete reducţioniste de tipul legionari. În acest sens, pictorul Câlţia sublinia foarte bine că ”încă sunt mulţi care vor să spele nădragii comunismului”. Unul dintre ei este Şerban Nicolae", a precizat Matei Dobrovie.
Potrivit parlamentarului, printre partizanii din munţi s-au regăsit mulţi membri PNL, PNŢ sau legionari, dintre care unii au avut năzuinţe politice, dar au renunţat la ele pentru a se uni împotriva împreună regimului. Prin urmare nu logica ideologică a primat.
"Mai mult, luptătorii rezistenţei din munţi sunt un model spiritual pentru că ei n-au fost doar nişte campioni ai supravieţuirii în condiţii aspre, ci au avut ca ancoră interioară credinţa. Manipularea cu schimbarea stăpânului este grosolană, dat fiind că luptătorii din munţi au aşteptat în zadar venirea americanilor. Dar la ce ne putem aştepta de la un comunist sadea?", a conchis Matei Dobrovie.