Cioloş: Revoltător! Dragnea s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniţilor de la Colectiv

Fostul premier Dacian Cioloş s-a arătat revoltat de anunţul liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia a convenit cu premierul Mihai Tudose ca Guvernul să adopte în perioada următoare o ordonanţă prin care costurile tratamentelor răniţilor de la Colectiv să fie suportate de la buget şi în 2018.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a solicitat Guvernului să dea o ordonanţă pentru plata tratamentului răniţilor de la Colectiv şi în 2018, însă un astfel de act normativ deja există încă de pe vremea tehnocraţilor, a atras atenţia marţi, pe pagina sa de socializare, fostul premier Dacian Cioloş.

"Cu ocazia petrecerii sale aniversare, Şeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniţilor de la Colectiv: cere Guvernului Tudose să dea o ordonanţă pentru plata tratamentului acestora până în 2018. Doar că această ordonanţă există deja şi prevede exact acest lucru: plata tratamentului răniţilor de la Colectiv până în 2018 inclusiv. Nu-i nimic, în buna tradiţie a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai întâi o ordonanţă de anulare a ordonanţei dată anul trecut, urmată de alta, cel mai probabil, cu acelaşi text. Că doar trebuie să arate că le pasă, nu? Revoltător", a scris Dacian Cioloş.

Reacţia tehnocratului vine după ce liderul PSD a anunţat că Guvernul va suporta şi în 2018 costurile aferente tratamentelor răniţilor din Colectiv.

"Am discutat acum în coaliţie, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier - şi bineînţeles că are aceeaşi opinie - ca în perioada următoare să adopte o ordonanţă prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanţeze chetuielile necesare pentru tratamentele supravieţuitorilor de la Colectiv, pentru că ordonanţa în vigoare s-a referit la 2016 şi 2017. Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume în continuare şi vor adopta o ordonanţă ca şi în 2018 să poată să fie finanţate aceste cheltuieli. Ce aş vrea să remarc, cu mâhnire, că şi acum, după doi ani de zile, mai sunt unii care se folosesc de moartea acelor copii", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne