Senat: Comisie de anchetă privind activitatea autorităţilor în cazul votului la referendum

Parlamentul României, votare, camerele reunite
Parlamentul României, votare, camerele reunite (Epoch Times România)

După ce a fost propusă de senatori PSD şi PNL, Comisia de anchetă privind activitatea desfăşurată de autorităţile şi instituţiile publice în cazul votului de la referendumul din 29 iulie 2012 a fost înfiinţată luni, în plenul Senatului, prin vot.

Pe ordinea de zi a Senatului s-a aflat iniţial un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă privind abuzurile semnalate în cercetările desfăşurate de organele statului în cazul votului de la referendumul din 29 iulie 2012, formulare propusă de PSD şi PNL, care a fost modificată apoi la propunerea senatorului PNL Ioan Ghişe.

Astfel, amendamentul lui Ghişe a fost adoptat cu 62 de voturi "pentru" şi două abţineri, iar hotărârea privind înfiinţarea comisiei a întrunit 59 de voturi "pentru" şi trei abţineri.

Totodată, conform votului dat de senatori, din această comisie de anchetă vor face parte senatorii Georgică Severin, Toni Greblă, Ioan Chelaru şi Sorin-Constantin Lazăr, propuşi de grupul PSD, Ioan Ghişe şi Cristian David, propuşi de PNL, Albert Almos, propus de grupul UDMR şi Vasile Nedelcu, nominalizat de UNPR.

De asemenea, în cadrul dezbaterilor, liderul Grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a precizat că senatorii democrat-liberali nu vor participa la votul pentru înfiinţarea acestei comisii, nu-şi vor desemna reprezentanţi şi că vor ataca la Curtea Constituţională o eventuală decizie în acest sens a Senatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne