Seism de 7,1 grade loveşte în vecinătatea Insulelor Guam

Centrul seismului din vecinătatea Insulelor Guam.
Centrul seismului din vecinătatea Insulelor Guam. (captură.)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter a lovit, marţi, insulele Guam din vestul Oceanului Pacific, potrivit Geological Survey.

Seismul a izbucnit în largul Oceanului la o adâncime de 170 de kilometri şi la o distanţă de 33 de kilometri de cea mai apropiată aşezare, satul Piti din Guam.

Pacific Tsunami Warning Center a emis o alertă imediat după înregistrarea cutremurului. ”Un tsunami distructiv nu a fost generat deoarece acest cutremur este localizat prea adânc în interiorul pământului”.

În schimb, Geological Survey a anunţat că ar putea exista mai multe replici în urma cutremurului. ”Aceste unde de şoc secundare sunt de obicei mai puţin violente decât cutremurul principal dar pot fi destul de puternice pentru a cauza daune suplimentare structurilor slăbite şi se pot desfăşura în primele ore, zile, săptămâni, sau chiar luni după cutremur”.

Pacific Daily News, o media care acoperă Guam, a anunţat că nu au fost raportate pagube, victime, sau întreruperi de electricitate după cutremur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe