Şeful Pentagonului: Toate opţiunile pe masă după atacul asupra bazelor americane în Irak

Secretarul american al apărării Mark Esper
Secretarul american al apărării Mark Esper (Chip Somodevilla/Getty Images)

Secretarul Apărării al SUA, Mark Esper, a declarat joi că toate opţiunile sunt pe masă, după ce un atac cu rachetă din Irak a ucis un militar britanic şi doi militari americani. Esper atribuie atacul grupărilor şiite din Irak, susţinute de iranieni.

"Atacul de ieri al grupării miliţiei şiite susţinute de iranieni, a constat în multiple lovituri indirecte care au provenit de la o platformă staţionară şi care au vizat clar coaliţia şi forţele partenere aflate în Camp Taji", a declarat Esper reporterilor.

„Să fiu clar, Statele Unite nu vor tolera atacurile împotriva poporului nostru, intereselor noastre sau aliaţilor noştri”, a afirmat Esper.

„Toate opţiunile sunt pe masă, colaborăm cu partenerii noştri pentru a aduce autorii în justiţie şi pentru a-i descuraja”, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe