Şeful DIICOT: Autoritatea Naţională de Interceptări este la nivelul SRI

Deşi DIICOT se sprijină foarte mult pe colaborarea cu SRI, în ceea ce priveşte interceptările, Autoritatea Naţională de Interceptări este la acelaşi nivel, a explicat procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.
(Captură Foto)

În contextul fierberii declanşate de decizia CCR care a declarat neconstituţională o prevedere legislativă care le permitea serviciilor să se ocupe de interceptările din dosarele penale, procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi că Autoritatea Naţională de Interceptări este în prezent, la acelaşi nivel cu SRI în ceea ce priveşte interceptările.

"DIICOT se sprijină foarte mult pe cooperarea atât cu Serviciul de informaţii din cadrul IGPR, adică Direcţia de Operaţiuni Speciale, cât şi cu cea a SRI. Cu toate acestea, Autoritatea Naţională de Interceptări este la nivelul SRI în acest moment", a declarat Horodniceanu, citat de Hotnews, după bilanţul DIICOT pe 2015, întrebat despre modul în care va afecta activitatea Parchetului decizia CCR privind neconstituţionalitatea unei prevederi referitoare la interceptări.

Horodniceanu nu a dorit să comenteze decizia CCR, declarând că aşteaptă motivarea acesteia.

Reamintim că pe 16 februarie, Curtea Constituţională a decis ca prevederea din Codul de procedură penală privind punerea în executare a mandatului de supraveghere tehnică, care le permitea serviciilor să facă performanţe în domeniu, este neconstituţională. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici