Statul plăteşte chirii de zeci de mii de euro pentru sediile instituţiilor judiciare

În timp ce se chinuie să evacueze Antenele dintr-un imobil confiscat, statul plăteşte chirii de zeci de mii de euro pentru sediile instituţiilor judiciare.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Eşecul ANAF de a valorifica într-un an şi jumătate sediul televiziunilor lui Voiculescu de pe şoseaua Bucureşti- Ploieşti, confiscat printr-o decizie judecătorească din august 2014, poate avea şi altă semnificaţie, dacă îl punem în contextul în care statul plăteşte sume imense pentru chiriile clădirilor în care funcţionează instituţiile judiciare, dezvăluie România Curată.

Pentru sediul central din Bucureşti, DIICOT plăteşte o chirie de... 56.500 de euro pe lună, în timp ce Consiliul Superior al Magistraturii plăteşte lunar chirie de peste 35.000 de euro.

Pentru sediul din Timişoara, DNA plăteşte chirie de 16.000 de lei pe lună. Judecătoria Piatra Neamţ scoate din buzunarul statului, lunar, o chirie de 46.575 lei pe lună.

Avem chiar şi o judecătorie care are sediul într-un mall. Este vorba despre judecătoria Buzău care plăteşte chirie 13.464 euro/lună plus TVA.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.