DIICOT descinde la sediile Carpatica. Suspiciuni de creare a unui grup infracţional

Procurorii DIICOT efectuează percheziţii la sedii ale societăţii Carpatica, 27 de persoane urmând să fie aduse la audieri
DIICOT
DIICOT (facebook.com)

Procurorii DIICOT Sibiu efectuează miercuri 13 percheziţii în Sibiu şi Bucureşti, la sediile Carpatica SA precum şi la domiciliile unor persoane.

Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unor cercetări vizând infracţiuni de constituire a unui grup infracţional, instigare la abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, instigare la fals informatic, abuz în serviciu.

Conform realitatea.net, la finele anului 2014, s-a efectuat inventarierea anuală a elementelor de natura activelor, datoriilor, capitalurilor proprii şi a tranzacţiilor privind activitatea de asigurare, constatându-se un deficit de rezervă de daună de 106.643.850,85 lei şi provizioane ce trebuiau constituite de 12.155.256 lei.

Deficitul de rezervă a fost comunicat conducerii societăţii, însă la solicitarea unor administratori, s-a decis reluarea procesului de inventariere.

Cum înregistrarea rezultatului inventarierii efectuate conducea la majorarea necesarului de capital pe care acţionarul trebuie să-l aducă pentru ca societatea să atingă valorile prevăzute de lege a indicatorilor financiari, Carabulea Oprea ( împuternicitul acţionarului semnificativ indirect Carabulea Ilie) împreună cu ceilalţi membri ai grupului, ce deţineau funcţii în Consiliul de Administraţie al societăţii Carpatica Asig, au tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România.

Aceştia, profitând de funcţiile deţinute au efectuat demersuri pentru a tergiversa şi să influenţa rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) faţă de societatea de asigurări deţinuta şi controlată indirect de Carabulea Ilie, astfel încât să nu reiasă deficienţe grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună.

De asemenea, la nivelul departamentului IT, prin intermediul directorul IT Popa Ana, au fost efectuate demersuri pentru a denatura situaţia financiară a societăţii prin modificarea sumelor ce reprezentau rezerva de daună. Au fost introduse date nereale sau operate modificări în programul „Iris” ( cum ar fi: nepreluarea de plăţi, operarea cu date viitoare, nediminuarea rezervei cu plata efectuată, neînchiderea dosarelor de daună cu plata finalizată), scopul acestor alterări de date informatice fiind cel de a influenţa indicatorii financiari ai companiei, astfel încât societatea Carpatica Asig să atingă valorile indicatorilor financiari prevăzute de lege pentru a putea funcţiona pe piaţa asigurărilor.

În urma percheziţiilor, vor fi aduse la audieri 27 persoane,

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne