Dumitru Dragomir audiat la DIICOT în dosarul deturnării de bani de la FRF

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir (www.dcnews.ro)

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir s-a prezentat miercuri dimineaţă la DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul legat de deturnarea unor bani primiţi de FRF de la FIFA.
"Am fost chemat ca martor într-o problemă a anilor 2000 nu ştiu cât - 2000 nu ştiu cât", a declarat Dragomir, citat de B1 TV, duipă audieri.
Dragomir a mai precizat, ca răspuns la întrebările presei, că a vorbit despre ce s-a discutat în Comitetele Executive, ce hotărâri s-au luat.

"La unele am fost, la altele am lipsit. Ce m-au întrebat, eu am spus şi am jurat că spun adevărul. Nici nu puteam să mint, că eu uit", a declarat Dragomir, râzând.

DIICOT a citat mai mulţi oameni din lumea fotbalului la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiaţi ca martori, în această săptămână, într-un dosar legat de deturnarea unor bani primiţi de FRF de la FIFA, relatează Agerpres.

La audieri s-a prezentat deja, în această dimineaţă, Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA. Aceşti bani au fost supuşi unui proces de "reciclare", fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.