Baronul PSD de Prahova, fiul său şi fostul şef al Poliţiei Prahova, cercetaţi penal

Procurorii anticorupţie vor relua urmărirea penală într-un dosar vizându-i pe Mircea şi Vlad Cosma şi pe alţi 11 grei din Prahova.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Înalta Curte a aprobat vineri cererea procurorilor DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar în care un grup de 13 "VIP"-uri din judeţul Prahova, printre care şi preşedintele CJ Prahova, liderul PSD Mircea Cosma, fiul acestuia deputatul Vlad Cosma, şi o serie persoane din conducerea parchetelor, poliţiei şi finanţelor prahovene sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi pentru luare şi dare de mită, relatează Gândul.info.

Printre cei urmăriţi penal în acest doar închis în 2014 de fostul procuror anticorupţie Lucian Papici se numără şi chestorul Viorel Dosaru, fost şef IPJ Prahova, adus recent de ministrul de Interne Petre Tobă la MAI, pe un post de subsecretar de stat, ca adjunct la Ordine Publică.

Pe lista urmăriţilor penal se mai regăsesc procurorul Aurelian Constantin Mihăilă, fost adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Cristian Gelu Manea, şeful Poliţiei Ploieşti, Cătălin Ştefan Dinu, fost adjunct al Finanţelor Prahova, Nicolae Zecheru, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IPJ Prahova, Constantin Ispas, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Liviu Matei, şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, fost şef al DIICOT Ploieşti şi actual şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Emanuel Saghel, fost şef al BCCO Ploieşti, Daniel Petre, fostul şef al Direcţiei de Finanţe Prahova şi Gheorghe Gîrbea, fostul adjunct al şefului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Aceştia sunt anchetaţi pentru organizarea unui grup infracţional, pentru luare şi dare de mită, în 2013-2014 fiind interceptaţi şi filaţi de procurori. Practic, membrii grupului infracţional sunt acuzaţi de implicarea în sprijinirea interlopului Răzvan Alexe, om de încredere al familiei Cosma, care ar fi intervenit la şefii justiţiei, poliţiei şi finanţelor prahovene, în favoarea reţelei de evaziune din jurul lui Marcel Păvăleanu, fost angajat al SGG.

Alexe a fost trimis în judecată atât în dosarul lui Păvăleanu, ei fiind acuzaţi alături de peste 30 de alte persoane de evaziune fiscală în valoare de 35 de milioane de euro, cât şi în dosarul lui Mircea Cosma şi al fiului său, acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită în valoare de 1 milion de euro, bani obţinuţi din comisionarea contractelor publice date de CJ Prahova pentru deszăpeziri şi asfaltări. Alexe ar fi fost intermediarul banilor şi influenţei.

Dosarul a fost însă închis în aprilie 2014, de fostul procuror anticorupţie Lucian Papici, plecat anul trecut din DNA, care a considerat că infracţiunile pentru care cei 13 erau cercetaţi nu există. În februarie 2016, adjunctul Laurei Codruţa Kovesi a solicitat redeschiderea anchetei, iar instanţa supremă a aprobat acest lucru vineri.

Răzvan Alexe s-ar fi interesat de stadiul cercetărilor care erau făcute la adresa lui şi a reţelei Păvăleanu şi ar fi încercat să le influenţeze, intervenind la nivelul conducerii parchetului prahovean, DIICOT, DGA, poliţiei şi finanţelor. Ca urmare a acestor intervenţii ale lui Alexe, recunoscut ca fiind omul de încredere al familiei lui Mircea Cosma, şefii au început să se intereseze şi să intervină la subalternii care lucrau la ancheta asupra lui Alexe şi Păvăleanu.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne