Şeful CJ Mureş, în colimatorul DNA

Rând pe rând, preşedinţii de consilii judeţene - aşa-numiţii "baroni locali" - au beneficiat de "atenţia" procurorilor DNA. Astăzi lumina reflectoarelor cade pe şeful CJ Mureş, Dobre Minodor Ciprian.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorii DNA au dispus extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Dobre Minodor Ciprian, pentru fapte comise pe vremea când era prefect al judeţului.

Dobre Minodor Ciprian este suspectat de luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dosarul lui Dobre, în viziunea DNA

"În perioada 30.11.2006 – 27.09.2007, Consiliul Local al municipiul Tîrgu Mureş a emis un număr de 5 hotărâri care vizau, în esenţă, concesiuni de terenuri, aprobarea preţului de achiziţie al unui teren situat în municipiul Tîrgu Mureş, aprobarea unui studiu de fezabilitate, toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri.

În acelaşi context, la data de 23 aprilie 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect al judeţului Mureş, care avea obligaţia de a verifica şi, după caz, de a ataca hotărârile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, a primit de la omul de afaceri suma de 120.000 lei, într-un cont personal deschis în mod expres pentru astfel de "încasări".

Din suma astfel încasată, suspectul a retras în numerar 23.389 lei, iar o tranşă de 40.000 lei a fost direcţionată, către o asociaţie care avea sediul la aceeaşi adresă unde funcţionau firmele controlate de omul de afaceri. La data de 16 iunie 2009, suspectul Dobre Ciprian Minodor a inserat în declaraţia de avere faptul că a primit suma de 120.000 lei cu titlu de "donaţie", în condiţiile în care, acest aspect trebuia menţionat într-un document similar întocmit anterior.

Începând cu anul 2008, suspectul Dobre Ciprian Minodor, în calitate de prefect şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unei formaţiuni politice, şi-a folosit influenţa şi autoritatea conferite de funcţiile publice şi politice deţinute, în vederea obţinerii de sume de bani pentru a fi folosite atât în interes personal cât şi în vederea finanţării campaniilor electorale."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne